Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

12 tips voor een budget bruiloft

Als je een budget bruiloft aan het plannen bent, moet je bereid zijn om je flexibel op te stellen en wellicht meer moeite te doen dan wanneer je budget wat groter is. Wij hebben een aantal handige tips om je op weg te helpen!

12 tips budgetbruiloft

Tips over planning, timing & flexibel zijn

Sommige dingen kan je precies inplannen, sommige dingen komen ineens op je pad en dan moet je je slag slaan. Je kan bijvoorbeeld precies inplannen wanneer grote uitverkopen en sales starten. Pas je planning en budget erop aan. Een aantal dingen kan je in de uitverkoop of op het goede moment goedkoper krijgen:

budget bruiloft trouwjurk
• Je trouwjurk en het bruidspak. In het laagseizoen zijn er aanbiedingen, of kies voor bruidsmode dat niet volgens de nieuwste trends is, maar een seizoen geleden.

• Bruidsbloemen: bezoek de markt wanneer er bijna opgeruimd wordt en sluit dan de beste deals. Koop alle resterende bloemen op (alleen degene die je mooi vindt) en maak er wat moois van samen met een vriendin.

12 tips budgetbruiloft

Tips voor een DIY budget bruiloft

Sommige onderdelen behoeven minder scherpe timing, maar wel een hoop creativiteit. Zo zijn er best veel dingen die je helemaal zelf kan doen, hoewel het niet altijd even gemakkelijk is. Met onze volgende tips moet het echter wel lukken:

12 tips budgetbruiloft
• Probeer je eigen bruidsboeket en corsages te maken. Het is wellicht gepruts voor de ongeoefende handen, maar misschien heb je een lieve vriendin of buur die toevallig van bloemschikken houdt en je wel wil helpen met dit klusje.

Maak je eigen trouwkaartjes en trouwbedankjes. Een minder moeilijk klusje, maar zeker niet minder tijdrovend. Als je dat samen met drie of vier vriendinnen doet, gaat het echter al stukken sneller.

Bak je eigen bruidstaart.
Je hebt vast wel een vriendin die van bakken houdt of je houdt er zelf heel erg van. Veel leuker en lekkerder om zelf te doen! Nog een tip: bak veel cup cakes in plaats van een taart.

• Maak je eigen trouwkaart en tafelkaartjes. Een beste klus, maar wederom met een beetje hulp van een aantal creatieve vrienden ben je er zo klaar mee.

• Maak je eigen playlist voor het avondfeest, scheelt weer het inhuren van een dj!

12 tips budgetbruiloft
• Maak samen met vrienden en familie een heerlijk koud buffet, met salades, pasta, sausjes, broodjes en verse groenten.

12 tips budgetbruiloft

Aanbiedingen en kortingen tips

Sommige aanbiedingen en kortingen zijn er het hele jaar door of grote delen van het jaar, waardoor je niet ontzettend goed hoeft te plannen of ergens snel bij moet zijn.

• Huur een trouwlocatie in het laagseizoen, wanneer de prijzen lager zijn dan normaal. Of vier je bruiloftsfeest in het park of het strand (wel even checken of dit mag).

• Huur of leen een goede stereo set of huur een locatie waar dit al bij is inbegrepen.
• Trouw gratis op het stadshuis. Elke gemeente heeft een dag in de week waarop je gratis kan trouwen, vaak op maandag.

• Huur een professionele bruidsfotograaf, maar zoek wel naar budget-aanbiedingen. Er zijn zat professionele fotografen die met mooie aanbiedingen werken. Even goed zoeken!

Sanne van Bortel

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation