Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Zo plan je een bruiloft van € 5000,-

Zitten jullie op een strak budget van vijfduizend euro en vraag je je af hoe je daar een prachtige bruiloft van kunt organiseren? Geloof ons, het kan! In dit artikel lees je hoe je een bruiloft van vijfduizend euro plant.

Trouwlocatie voor € 1000,-

De trouwlocatie is één van de belangrijkste en ook één van de eerste dingen die je gaat regelen en dat is ook meteen het terrein waarop jullie heel veel geld kunnen besparen. Dat begint natuurlijk al bij de zoektocht, kijk naar locaties die kleiner zijn, maar kijk ook naar seizoensaanbiedingen en andere acties waarmee sommige locaties werken.

Ceremoniële kosten

Of je nu tien of honderd gasten uitnodigt, de ceremoniële kosten zijn altijd hetzelfde en zullen tussen de vierhonderd en zeshonderd euro liggen, dus daar moet je altijd budget voor hebben gereserveerd. Deze kosten dekken onder andere de registratie van jullie huwelijk en het trouwboekje.

Goedkopere trouwjurk

Op de trouwjurk kun je weer veel geld besparen. De jurk hoeft geen duizenden euro’s te kosten, met een jurk van 150 euro of 200 euro zie je er nog steeds prachtig uit en wie weet zelfs wel mooier dan met een prijzige trouwjurk!


© Badgley Mischka

Goedkopere trouwschoenen

Ook je trouwschoenen hoeven niet de duurste van de duurste te zijn. Sneakers en platte schoenen worden steeds populairder als trouwschoen, wat goed nieuws is voor bruidjes met een strak budget. Mooie trouwschoenen beginnen al vanaf veertig euro en passen dus prima in je budget.

Bruidssieraden en –accessoires

Als je de perfecte budget-trouwjurk hebt gevonden, is het tijd om te gaan kijken naar accessoires en sieraden. Je hoeft jezelf niet te beladen met diamanten om stralend eruit te zien – er zijn zat merken die geweldige sieraden hebben voor aanzienlijk minder geld. Denk aan Zinzi, ze hebben prachtige zilveren sieraden die perfect bij je trouwoutfit passen!


© Cymbeline | Catwalker | Shutterstock·com

Bruidsmeisjes

In Engeland is het gemiddelde aantal bruidsmeisjes per bruid drie, maar in Nederland hebben we niet zo heel vaak bruidsmeisjes. Als je er eentje (of meer) hebt, dan moet je denken aan ongeveer dertig euro per bruidsmeisje om tegemoet te komen in kosten voor een jurk. Heb je een krapper budget dan vijfduizend euro? Kijk wat je kunt regelen met (de ouders van) het bruidsmeisje wat betreft eigen inbreng.

Kleding voor de getuigen

In Nederland is het niet erg raar dat getuigen zelf zorgen voor een mooi pak op de bruiloft, maar je kunt ze wel tegemoet komen in matchende items zoals manchetknopen, een stropdas, sokken of een pochet. Denk aan twintig euro per getuige.

Bruidskapsel en bruidsmake-up

Reserveer voor dit onderdeel maximaal honderd euro. Kan je geen goede professional vinden die voor dit bedrag jouw haar en make-up wil doen? Gebruik dan dit bedrag om goede producten van hoge kwaliteit te kopen en oefen met je beste vriendin of je moeder die je gaat helpen op de bruiloft tot je een look hebt gevonden die het mooiste bij je past.

Trouwfotograaf

Je wil natuurlijk graag de bruiloft vast laten leggen, dus dit is geen onderdeel dat je kunt laten schieten. Begin al vroeg met oriënteren, zorg dat je weet wie de beste deal heeft en houd rekening met een budget van 600 euro. Te duur? Vraag vrienden en familie wie er goed kan fotograferen en spreek een eerlijke prijs af die voor jullie allebei werkt.

Bruiloftsdecoratie

Nadat je een trouwlocatie hebt gevonden, ben je er nog niet. Reserveer voor de aankleding en decoratie van de locatie 175 euro. Je kunt altijd nog kiezen om bepaalde onderdelen DIY te doen met behulp van familie en vrienden.

Bruidsbloemen

Bloemen zijn duur, helaas, en het is lastig om een dealtje te vinden in deze sector. Reserveer 200 euro voor bloemen en kijk veel rond naar de beste aanbieding. Bedenk dat er vaak veel andere opties bestaan voor dure bloemen.

Bruiloftscatering

Jullie gasten en jezelf moeten goed eten op de bruiloft! De catering zal dan ook één van de duurste dingen zijn die je moet regelen. Denk aan 1500 euro voor een goede cateraar. Het maakt natuurlijk ook uit hoeveel gasten er komen. Misschien kan je nog de gastenlijst inperken?

Bruidstaart

Het is best lastig om een bruidstaart te vinden voor een paar tientjes, dus waarom zou je niet naar andere opties kijken? Denk aan cupcakes (deze kan je ook nog zelf maken), of minitaarten. Misschien heb je een vriendin die gek is op bakken...

Bruiloftsentertainment

Denk aan muziek om op te dansen, een dj inhuren kost al gauw vijfhonderd euro. Het kan goedkoper – denk aan een dj die drie uurtjes draait in plaats van vijf of meer en kies voor de andere uren een eigen playlist en speel die af via een iPod. Muziek is muziek – mensen dansen heus wel. Al is een live bandje natuurlijk wel super sfeervol.

De huwelijksreis

Last but not least, de huwelijksreis. Ja, je kunt écht op huwelijksreis van het restje wat er nog over is van het budget. Voor tweehonderd euro heb je al een gewedige reis. Het hoeft niet altijd een vijfsterrenhotel te zijn om ervan te genieten. Bedenk waar je niet zo veel waarde aan hecht en laat die luxe opties dan achterwege.

Tekst: Sanne van Bortel

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation