Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Welk gezichtsmasker past bij mijn huidtype?

Een gezichtsmaskertje op z’n tijd is heerlijk, althans, als je het goede soort masker kiest. Niet elk masker past goed bij jouw huid en dan kun je meer schade doen dan dat het je huid oppept. Lees hier welk gezichtsmasker bij jouw huidtype past!

Welk soort huidtype heb ik?

Heel veel vrouwen weten eigenlijk niet goed wat voor een soort huidtype ze hebben. Soms is hun huid vettig en glanzend, soms voelt hun huid droog en trekkerig aan. Wil je het voor eens en altijd weten? Breng dan eens een bezoekje aan de dermatoloog. Dit zijn professionals gespecialiseerd in huid. Je kunt vier verschillende huidtypen hebben:

• Een normale huid
• Een vette huid
• Een droge huid
• Een gecombineerde huid

Welk gezichtsmasker kies ik?

Als je een normale huid hebt, is het kiezen van een gezichtsmasker niet zo moeilijk. Gebruik een zachte crème, een peel-off masker of een gel. Dit zijn maskers die niet indrogen, het verwijderen doe je het gemakkelijkste met een tissue of je spoelt even je gezicht af onder de lauwe kraan. Je voelt hierna – als het goed is – niets, dus ook geen trekkerig of heel vet gevoel. Je gezicht is echter wel gereinigd en verzorgd.

Gezichtsmasker voor droge huid

Kies bij een droge huid voor een masker dat bestaat uit een crème. Meestal moet je deze na een kwartier weer verwijderen, doe dit met vochtige watjes. Sommige crèmemaskers moet je na een kwartier inmasseren. Je huid krijgt een stoot voeding en hydratatie en je kunt dit masker één of twee keer per week gebruiken.

Gezichtsmasker voor vette huid

Een crème-achtige pasta is het beste masker dat je kunt gebruiken bij een vettige huid. De basis van zo’n masker is vaak klei. Deze maskers drogen ook uit en worden hard. Vaak bevatten deze maskers ook citroen of alcohol, dat het vet uit je gezicht trekt. Deze maskers moet je absoluut niet gebruiken als je een droge huid hebt! Gebruik dit masker niet vaker dan twee keer per maand. Vaker dan dat kan een averechts effect hebben.

Gezichtsmasker voor de gecombineerde huid

Zit je huid een beetje in-between? Kies dan voor een masker met was of rubber. Dit soort maskers breng je niet aan met je vingers, zoals de andere maskers, maar met een kwast of spatel. Nadat het masker is ingewerkt, kun je het laagje eraf pellen. De reinigende werking is minder sterk dan bij de andere maskers en is bijzonder geschikt voor de gemengde huid. Gebruik het masker tot één keer per week op de vette delen van je gezicht, en eens per tien dagen voor de droge delen van je gezicht. Enjoy!

Geschreven door Sanne van Bortel

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation