Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Waar moet je aan denken bij het trouwfeest?

Het dak moet er natuurlijk af op het feest der feesten! Voetjes van de vloer en de heupen los, dus tijd om een leuke band te boeken. En nu maar hopen dat je gasten ook te porren zijn voor een dansje.

Opwarmertje

Je kan niet verwachten van iedereen dat ze na het diner direct staan te springen om te gaan swingen. Je moet ze wel een klein handje helpen. Daarom is het handig om te beginnen met een DJ die met een paar ‘gouwe ouwe’ de mensen een zetje richting de dansvloer geeft.

Overleg de setlist met de band

Na het opwarmertje van de DJ, kan de band beginnen. Tijd voor de openingsdans want die is op live muziek toch het mooist. Stem zowel met de DJ als de band de setlist goed door zodat ze niet per ongeluk hetzelfde willen spelen. Het zal je maar gebeuren dat de DJ begint met jullie openingslied, dat zou een flinke domper zijn.

Zorg voor een goede lichtset

Je zou dit maar zo kunnen vergeten, maar het is bijna net zo belangrijk als de band en DJ zelf. Goede verlichting die de muziek tot leven laat komen. En vergeet ook niet te zorgen voor een mooie lichtstraal op jullie tijdens de openingsdans.

Hoeveel decibel

Overleg met de locatiemanager hoeveel decibel er uit de speakers mag knallen. Op een discussie tijdens het feest zit je namelijk niet te wachten. Wellicht is de locatie dan niet eens geschikt voor jullie trouwfeest. Je kan moeilijk aan de drummer vragen of hij wat zachter wil drummen. Gemiddeld produceert een band tussen de 95 en 100 dB.

Met deze puntjes op de I is een swingende avond bijna al gegarandeerd. Lekker de voetjes van de vloer en genieten maar!

Tekst :Saskia Baggen

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation