Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Voordelen van thuis trouwen

Heb jij trouwplannen en heb je een mooie tuin of huis waar je het feest kunt houden? Dan is het wellicht een leuk idee om thuis te trouwen. Als je thuis trouwt, kun je namelijk alles precies zo doen als jij het graag wilt. Wij hebben de voordelen van thuis trouwen voor je op een rij gezet.

Trouwen met een klein budget

Als je zelf een grote tuin hebt of iemand kent met een schitterend huis dat je als trouwlocatie mag gebruiken, kan dit veel geld besparen. Door thuis te trouwen hou je mooi wat budget over voor bijvoorbeeld je honeymoon. Hou er wel rekening mee dat er een aantal haken en ogen aan thuis trouwen zit. Zijn er bijvoorbeeld genoeg faciliteiten voor het aantal gasten dat je uitnodigt, zoals toiletten en parkeerruimte? Voor een kleine en intieme bruiloft is dit doorgaans geen probleem, maar voor een grotere bruiloft dien je rekening te houden met kosten voor het huren van extra faciliteiten zoals toiletten, servies en stoelen. Wanneer je thuis een evenement organiseert, zoals een bruiloft, is het ook verstandig om goed naar de inboedelverzekering te kijken. De inboedel omvat alles in huis en de tuin wat verhuisbaar is.

Vrijheid in data en aankleding

Sommige trouwlocaties zijn maanden van tevoren al volgeboekt. Als jij ervoor kiest om thuis te trouwen, hoef je geen rekening te houden met een specifieke datum. Je kunt altijd terecht op jouw trouwlocatie en hoeft niet bang te zijn dat jouw droomlocatie al bezet is op jullie trouwdatum. Daarbij kun je al ruim van tevoren beginnen met de voorbereidingen met betrekking tot de aankleding voor jullie bruiloft. Tover de schuur bijvoorbeeld om tot een romantische photobooth en ga alvast op zoek naar de juiste decoratie. Zijn jullie van de spontaniteit en romantiek? Dan kun je zelfs je familie en vrienden uitnodigen voor een feest, om ze bij aankomst te verrassen met jullie trouwen!

Persoonlijk

Door thuis te trouwen kun je jouw persoonlijke voorkeuren helemaal kwijt in je bruiloft. Zo kun je werken met de leveranciers die jij zelf uitkiest, van je favoriete cateraar tot een DJ of specifieke ambtenaar. Vaak is het bij een trouwlocatie verplicht om samen te werken met vaste leveranciers, waardoor je minder vrij bent in je keuzes. Ook kun je de trouwlocatie precies zo inrichten als jij wilt wanneer je thuis trouwt. Er is niemand die tegen jou zegt dat je geen decoratie aan de muur mag bevestigen of dat specifieke meubels of versieringen niet bij de locatie passen. Wil jij graag buiten trouwen maar heb je geen grote tuin? Dan is het in sommige steden mogelijk om in het park te trouwen. Hiervoor moet je wel aan regels van de gemeente voldoen.

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation