Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Unieke openingsdans? Wat dacht je van salsa of bachata?

Op zoek naar een unieke openingsdans waarmee je iedereen van verbazing steil achterover laat slaan? Salsa ken je vast wel, maar heb je wel eens gehoord van kizomba of bachata? Het zijn stuk voor stuk intieme dansstijlen waarmee je de bruiloftsgasten geheid zal verrassen.

openingsdans salsa oefenen

Dansles nemen voor de bruiloft

Veel bruidsparen nemen een aantal danslessen speciaal voor de bruiloft. Als jullie van plan zijn om een openingsdans te doen, dan is het wel handig als je ook een beetje kunt dansen. De laatste jaren is het heel populair om een speciale openingsdans in te studeren. De bruid en bruidegom laten dan een unieke dans ontwerpen en studeren deze in. Hoe gaaf is dat?!
openingsdans salsa dansen

Speciale salsa openingsdans

Een unieke openingsdans verzinnen is misschien wel erg moeilijk, er bestaat immers al zo veel. Je kunt echter wel voor iets kiezen dat niemand ziet aankomen. Een mooie salsa kan heel romantisch en intiem zijn. De techniek achter de dans is vrij pittig, maar wel heel snel te leren. Kizomba is een sexy dans, de vrouw danst hierbij uitdagend richting haar (dans)partner. Als je het niets vindt om in de spotlights te staan, dan is kizomba wellicht niet geschikt voor jullie openingsdans.

salsa openingsdans bruiloft

Bachata als openingsdans

De bachata bestaat in heel veel verschillende vormen, maar in de originele vorm is het een hartstochtelijke dans waarbij de danspartners elkaar veel aanraken. Er worden veel pirouettes gemaakt, de danspartners liggen dikwijls bij elkaar in de armen. Ook wordt er regelmatig tegen elkaar aan geschuurd. Denk nu niet direct aan Dirty Dancing, dat is weer een hele andere dansvorm. Bachata is vooral gepassioneerd en als de danspartners het goed doen, spatten de vonken er van af. Het is de ultieme liefdesdans waarbij de partners elkaar vaak diep in de ogen aankijken. Echter is het ook een pittige dans, waarbij man en vrouw perfect op elkaar afgestemd moeten zijn. Wil je bachata dansen op je bruiloft, dan zijn een paar lessen zeker aan te raden.

 openingsdans salsa

Vaker dansen?

Als jullie het nou jammer vinden om danslessen te nemen voor die ene danssessie op de bruiloft, wees dan niet getreurd: door heel Nederland worden er dansavonden georganiseerd waarbij je de dans die je hebt geleerd nog vaak kunt oefenen. Zo blijf je genieten van de danslessen!

Geschreven door Sanne van Bortel

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation