Dansles nemen voor je openingsdans op de bruiloft

De openingsdans op een bruiloft is een speciaal moment voor het bruidspaar. Als jullie geen ervaring hebben met dansen, dan kun je het beste een jaar van tevoren beginnen met danslessen. Samen kunnen jullie dan een romantische dans leren en de bruiloftsgasten versteld doen staan tijdens de openingsdans op jullie bruiloft.

Dansles nemen voor je openingsdans op de bruiloft

Begin op tijd met dansles


Als je echt indruk wil maken op de bruiloftsgasten, begin dan ruim op tijd met danslessen voor jullie bruiloft. Neem ongeveer een jaar de tijd. Zo krijg je geen tijdsdruk en heb je ook nog voldoende tijd om iets te leren als je een paar keer af moet zeggen. Jullie kunnen ervoor kiezen om een standaard dans te leren, maar als je het onderste uit de kan wil halen, overleg dan met jullie dansinstructeur wat jullie willen en ontwerp zelf een dans.

Openingsdans verzinnen voor je bruiloft


Het klinkt misschien heel lastig om een eigen openingsdans te verzinnen, maar het valt best mee. Vooral als je een goede dansinstructeur hebt. Hij of zij vindt het vast leuk om te helpen met het in elkaar zetten van jullie dans. De dans hoeft ook niet heel lang te duren. Na een korte openingsdans is het de bedoeling dat de rest van de aanwezigen op de bruiloft ook mee gaan dansen. Zorg dat het duidelijk is wanneer jullie dans is afgelopen of laat de ceremoniemeester op het juiste moment aangeven wanneer de bruiloftsgasten zich bij het bruidspaar mogen voegen.

Dansles nemen voor je openingsdans op de bruiloft

Verras je gasten met de openingsdans


Nadat jullie een dans hebben gekozen die qua stijl en tempo goed bij jullie past is het oefenen geblazen. Oefenen, oefenen, oefenen... Tot je de dans bijna zat bent en met je ogen dicht kunt dansen. Na een half jaar zou je een zelfbedachte dans moeten kunnen dansen. Denk ook alvast na over eventuele special effects, als jullie die willen gebruiken. Denk aan een rookmachine, confetti of een lichtshow. Wedden dat de gasten uit hun dak gaan?

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation