Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwfoto’s of video maken in natuurgebied | Regels & kosten

Nederland kent prachtige natuurgebieden. Logisch dat je erover denkt om daar, middenin de natuur, je trouwfoto’s en/of -video te (laten) maken. Lees dan snel verder voor alle belangrijke informatie over dit thema, want wat je misschien nog niet wist: dat mag niet zomaar zonder aankondiging!

Bruidsreportage of trouwvideo in natuurgebied organiseren?

Een bruidsreportage of trouwvideo wil je op een bijzondere plek (laten) maken, dat is logisch. Misschien denk je dan wel aan een natuurgebied. Wil je hier een shoot organiseren, lees dan snel verder!

Commerciële fotoshoot of video aanvragen bij Natuurmonumenten

Op de site van Natuurmonumenten dien je via een online invulformulier de trouwreportage aan te vragen. De boswachter beoordeelt of het mag én hoeveel het kost.

Ga naar Online invul formulier Natuurmonumenten

Wanneer heb je toestemming nodig voor een activiteit?

Natuurmonumenten stelt dat een foto- of videoshoot door een fotograaf een betaalde activiteit is. Let wel op: je mag sowieso geen drone de lucht in laten in een natuurgebied, dat is verboden.

Waarom hanteert Natuurmonumenten deze regels?

Natuurmonumenten heeft als prioriteit om de natuur te beschermen. Door zorgvuldig een aanvraag te beoordelen en eventueel een bijdrage te vragen voor het gebruik van het gebied, wil de organisatie overlast voorkomen en de natuur beschermen. Lap je de regels aan je laars, dan loop je het risico van een boete van 100 euro.

Lees hier de Regels in natuurgebieden

Bekijk kaart natuurgebieden in Nederland

De Marker Wadden, Maasvallei en het Geuldal zijn voorbeelden van natuurgebieden in Nederland. Wil je inspiratie opdoen welke natuurgebieden ons land kent en hoe het daar uitziet?

Bekijk dan de kaart van Natuurgebieden

Tekst: Daphne Doemges-Engelen
Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation