Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in Engeland, wat moet je weten?

Willen jullie graag trouwen in Engeland? In deze blog halen we een aantal punten aan die handig zijn om te weten. Eén tip kunnen we vast geven: begin op tijd met alle rompslomp, want trouwen in het buitenland is altijd meer regelwerk dan trouwen in het vertrouwde Nederland!

Hoe oud moet je zijn om te trouwen in Engeland?

Trouwen in Engeland kan vanaf 16 jaar en ouder. Wel heb je toestemming hebben van je ouders als je jonger bent dan 18. Daarnaast zijn er nog enkele andere eisen; zo moet je vrij zijn om te kunnen trouwen (dat wil zeggen: single, gescheiden of weduwe/weduwenaar) en je mag niet gerelateerd zijn aan elkaar.

Welke uittreksels nodig bij trouwen?

Bereid je maar voor op een stapel papierwerk als je wil trouwen in Engeland. Voor je daadwerkelijk op de ferry kunt stappen, moet je zowel in Nederland als in Engeland aangeven dat je wil trouwen. Geef bij de lokale overheid aan dat je wil trouwen. De ceremonie moet vervolgens 16 dagen na aangifte plaatsvinden. De precieze plek waar jullie willen trouwen is ook belangrijk: zo gelden er verschillende regels voor Engeland, Wales en Schotland. Voor de aangifte heb je nodig:
• Paspoort
• Identiteitsbewijs
• Rijbewijs
• Geboorteakte
• Immigratiedocumenten
Ook heb je een ‘marriage visitor visa’ nodig om te bewijzen dat je Engeland binnen 6 maanden weer verlaat.


© Philip Bird LRPS CPAGB | Shutterstock·com

Kun je in het buitenland trouwen?

Trouwen in het buitenland kan heel goed, al kost het wel wat meer regelwerk. De regels tijdens de coronacrisis kunnen iets strenger zijn en verschillen per land. Je hebt meer documenten nodig dan wanneer je ‘gewoon’ in Nederland trouwt. Ook kan het regelen van zaken ter plekke lastiger zijn vanwege de afstand. Hoe zoek je bijvoorbeeld een trouwlocatie uit?

Trouwlocatie in Engeland zoeken

Een locatie vinden om te trouwen is in Nederland al niet makkelijk, laat staan helemaal in Engeland! Wat handig én leuk is om te doen, is een keertje naar Engeland afreizen om een aantal trouwlocaties te bezoeken. Een hartstikke leuk reisje en zo krijg je een veel beter beeld van de locaties. Vind je de taalbarrière lastig? Dan kan het inhuren van een wedding planner die veel van Engeland weet handig zijn. Misschien vind je wel een local die Nederlands spreekt, beter tref je het niet!

Kijk voor meer tips bij onze blogs over trouwen in het buitenland.

Tekst: Sanne van Bortel

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation