Tips voor een strakke nek in je trouwjurk

Wil je een mooie, gladde huid in je nek en hals zodat je die kunt showen in je trouwjurk? Je hals heeft een hele dunne huid en kan wel wat extra bescherming gebruiken, zodat rimpeltjes en zonnevlekjes nog heel lang weg blijven.

Gezonde huid decolleté


De huid van je nek en decolleté is erg dun en heeft speciale aandacht nodig. Bij te weinig zon en ademruimte kan je puistjes krijgen en je huid blijft natuurlijk erg licht. Laat je huid vaker ademen en als je de zon in gaat, smeer je huid dan goed in. De zonnebrandcrème voorkomt dat er collageen wordt afgebroken en gaat de vorming van zonnevlekjes tegen. Zorg dat je na het zonnen je huid insmeert met een goede lotion. Je huid wordt zichtbaar zachter en gladder.

Let op je houding


Niet tevreden over hoe je nek eruit ziet? De kans is groot dat het komt door hoe je de hele dag staat en zit. Doordat we veel op onze telefoons kijken, houden we ons hoofd de hele tijd gebogen. Daar kan je meer rimpels in je hals krijgen en in sommige gevallen zelfs een kleine bochel in je nek. Probeer minder op je telefoon te zitten of je telefoon op ooghoogte te houden.

Therapie of massage


Heb je veel fijne lijntjes of vlekjes in je nek en wil je hier graag van af? Dan kan je een therapie proberen, zoals ultrasone therapie. Je kunt ook een laserbehandeling overwegen voor een gladde huid. De lasertherapie werkt sneller dan ultrasone therapie, maar de laatste is minder ingrijpend. De effecten van ultrasone therapie zie je na ongeveer drie tot zes maanden. Deze therapie pakt ook diepere rimpels aan. Een goede massage kan op korte termijn helpen tegen rimpels, maar ze zullen niet helemaal verdwijnen. Als je jezelf elke dag masseert met een lotion en zonnebrandcrème, wordt je huid al veel zachter en gladder. Smeren maar!

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation