Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Plannen voor een bruiloft met vegan catering?

Lees dan zeker dit artikel! We geven je de beste tips voor een bruiloft waar jullie gasten smullen van vegan-gerechten.
Vegan is een ware trend: steeds meer mensen gaan verder dan vegetariërs. Ze eten niet alleen geen vlees en vis maar ook geen melk, eieren, yoghurt et cetera. Ook gebruiken ze geen dierlijke producten, zoals leer en wol. Kies jij voor je bruiloft voor vegan catering? Dat betekent misschien wat meer puzzelen tijdens de voorbereiding, maar zeker weten gaan je gasten heerlijk smullen!

Vegan bruidstaart op de receptie

Vegan bruidstaarten zijn volledig plantaardig. Er zijn cateraars gespecialiseerd in het maken van vegan bruidstaarten. En er is nog steeds genoeg keus. Of je nu gaat voor een meringue-taart, chocoladetaart of een zomerse aardbeientaart… Je zou bijna vergeten dat er in dit soort vegan taarten geen boter, gelatine, melk en eieren zijn verwerkt! Een vegan bruidstaart kan er precies hetzelfde uitzien als een ‘gewone’ bruidstaart.

Veganistisch buffet

Een compleet buffet met alleen maar veganistische gerechten? Een makkie! Want er zijn inmiddels zoveel smaakvolle recepten die volledig vegan zijn en dus geen dierlijke producten bevatten. Van groenteschotels uit de oven tot gemengde gegrilde groenten, groente- en fruitsalades, maar ook groenteburgers en veganistische pasta’s… mmmm!

Vegan hapjes bestellen

Er zijn cateraars die zich volledig hebben toegelegd op vegan; daar bestel je simpelweg alle vegan hapjes. Maar je kunt ze ook zelf maken natuurlijk. Ga je voor een vegan high-tea of vegan hapjes tijdens de receptie? Denk eens aan komkommer-sandwiches, bruschetta’s met tomaat, wraps met geroosterde paprika, bakjes hummus, spiesjes van gemarineerde champignons, falafel-balletjes en fruitspiesjes.

Tekst: Daphne Doemges-Engelen


Vegan bruiloft: jullie groene footprint begint hier!

Een bruiloftsdiner waarbij geen dierlijke producten worden gebruikt is een geweldig idee, maar vergt wel ietsje meer voorbereiding en misschien ook iets meer inspiratie. Wij helpen je graag op weg met een paar heerlijke vegan en vegetarische recepten! LEES MEER…

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation