Originele ideeën voor jullie verlovingsshoot

Willen jullie met een verlovingsshoot iedereen laten weten dat jullie in het huwelijksbootje gaan stappen? Dan ben je vast op zoek naar wat inspiratie voor een plek om originele foto’s te maken!

In het museum


Zijn jullie allebei fan van het museum? Dat zou een spannende locatie kunnen zijn voor de verlovingsshoot. Kies een kunstwerk uit waar je iets mee hebt of dat je qua kleur goed vindt passen bij jullie. Misschien is er wel een stuk te ontdekken dat gelinkt kan worden aan het thema van jullie bruiloft, zoals het strand of New York. Musea zijn vaak prachtig ingericht en er is goed licht, dus de fotograaf zal hier zeker blij mee zijn.

De stad in


Zijn jullie helemaal verliefd op jullie woonplaats? Of heb je een speciale band met een stad, bijvoorbeeld omdat jullie elkaar daar ontmoet hebben? Laat je midden in die stad fotograferen. Kies een markante plek, zoals een mooie brug of bijzonder gebouw, en bespreek vooraf goed met de fotograaf wat je van de shoot verwacht en wat je graag juist wel of niet in beeld wil brengen.

Jullie stamkroeg


Zijn jullie ieder weekend te vinden in een stamkroeg? Hebben jullie elkaar in het café ontmoet? Of gaan jullie graag een hapje eten in een bijzonder restaurant? Kijk of het mogelijk is om die ruimte als decor te gebruiken voor de shoot. Misschien kun je buiten openingstijden van de bar of het restaurant terecht voor de fotoshoot, zodat jullie in alle rust met de fotograaf aan de slag kunnen.

Een platenzaak


Als muziek jullie bindende factor is of je hebt elkaar op een festival ontmoet, dan is een platenzaak als decor voor de verlovingsshoot erg leuk. Misschien zijn jullie beiden erg muzikaal en leg je op die manier de link. Feit is dat een wand vol lp-hoezen een bijzonder decor vormt voor jullie shoot!

De bieb


Houden jullie van lezen of hebben jullie elkaar in de bieb ontmoet? Dan is dat een voor de hand liggende plek voor een bijzondere shoot. Een wand vol boeken geeft een speels effect op de foto, en je kunt het boekenthema direct doortrekken in jullie huwelijksuitnodigingen. Citeer beroemde schrijvers of refereer aan een favoriet sprookje of boek… In combinatie met jullie foto tussen de boeken maak je er zo een mooi en verrassend totaalplaatje van.

De sportschool


De sportschool is een plek waar veel nieuwe liefdes opbloeien. Geldt dat ook voor jullie of houden jullie er wel van om je in het zweet te werken in de gym? De meeste fitnessruimtes zijn licht en kleurrijk, dus een mooie plek voor een leuke shoot. Een sfeervolle yogastudio geeft een heel andere vibe, maar kan ook een bijzonder decor zijn voor een shoot waar de liefde voor elkaar er vanaf spat.

Of misschien toch… thuis


Na al deze bijzondere locaties zou je bijna de meest voor de hand liggende plek vergeten: in je eigen huis! Hier voel je je vaak het meest op je gemak, wat een ontspannen beeld oplevert. Laat de fotograaf meekijken terwijl jullie lekker koken, samen een kop warme chocomel drinken of lekker tegen elkaar aan kruipen op de bank. Of laat foto’s maken als jullie met de hond in de tuin aan het spelen zijn. Een intiem maar tegelijk ook beeld vol liefde is het resultaat!

Tekst: Daphne Doemges-Engelen
Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation