Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier
Professionals
Aan het laden...

Einde van de content

Neem jij je werkstress ook mee naar huis?

Natuurlijk moeten we allemaal werken om brood op de plank te brengen. Maar in veel huishoudens slokt het werk wel heel veel van onze tijd op. Natuurlijk heeft dat ook z’n invloed op je huwelijk.

Steeds meer mensen krijgen te maken met werkdruk en gerelateerde aandoeningen zoals burn-out; het is zelfs één van de meest voorkomende beroepsziekten. Het aantal mensen dat ziek wordt door stress, loopt steeds verder op. Met dit feit in het achterhoofd, is het belangrijk om zoveel mogelijk balans tussen je werk en privéleven te creëren.

Vitaliteit

Gelukkig worden steeds meer bedrijven zich bewust van het belang om hun mensen gezond en fit te houden, onder het begrip duurzame inzetbaarheid. Is je bedrijf actief bezig met duurzame inzetbaarheid, dan zijn er meestal kansen voor mensen om zichzelf verder te ontwikkelen en door te leren, is er aandacht voor gezondheid en vitaliteit en het voorkomen van burn-out.

Tot een kookpunt

Als werknemer heb je zelf ook een verantwoordelijkheid om te voorkomen dat de werkdruk tot een kookpunt komt. Geef het aan op je werk als je op je tenen begint te lopen. Let goed op je lichaam en de signalen die het geeft. En ga preventief te werk: houd je lijf in een zo goed mogelijke conditie. Neem regelmatig een frisse neus en stap dan lekker door, beweeg zoveel mogelijk, neem voldoende rust en natuurlijk: eet en drink gezond.

Beetje liefde is goed tegen stress

Last but not least is het belangrijk dat je tijd neemt voor ontspanning. Alleen of met je partner; trek erop uit, of nestel je juist op de bank en doe lekker niets. Als je meer tijd neemt voor elkaar, lopen spanningen minder hoog op en blijft er in je privéleven ook ruimte voor andere zaken dan de werkstress die je mee naar huis neemt. Geef elkaar aandacht, maak tijd voor een goed gesprek en laat zien dat je er voor elkaar bent. Met oprechte liefde en aandacht, maak je toch ruimte in je agenda voor elkaar?

Tekst: Daphne Doemges-Engelen

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation