Met parfum op ruik je de hele bruiloft heerlijk

Of je nu in de zomer trouwt of niet, op elke bruiloft loopt de temperatuur soms hoog op. Tijdens het dansen of tijdens een heel spannend moment, zoals vlak voor dé kus. Hoe houd je de hele dag het hoofd (en je oksels) koel?

Gebruik ‘koele’ soorten parfum


De hele bruiloft lekker fris ruiken alsof je net uit bad komt lijkt misschien moeilijker dan het is. Vooral op hete dagen in de zomer. Als je ‘coole’ parfums koopt, voel je je langer fris. Denk aan parfum met citrusgeuren, groene fruitsoorten en waterbloemen. Deze geuren hebben een sterke nasleep, wat betekent dat mensen het goed ruiken als je voorbij loopt. De geur zelf geeft een vibe af van frisheid en relaxtheid.

Koel je parfum


Leg je parfum in de koelkast om te koelen voordat je ‘m opdoet. Dit bewaart niet alleen de kwaliteit en sterkte van het geurtje, maar zorgt er ook voor dat de geur langer blijft zitten op je huid en het voelt lekker koel als je sprayt.

Gebruik eerst droge olie


Smeer je huid in met droge olie op de plekken waar je parfum spuit. Droge olie is een mix van lichtgewicht oliën die snel door de huid wordt opgenomen en daardoor geen vettig, maar juist een satijnen laagje achterlaat. Parfum hecht zich beter aan een gehydrateerde huid.

Spray parfum op je haar


Je haren bevatten veel natuurlijke oliën, en zoals hierboven al een beetje uitgelegd is, hecht parfum zich goed aan deze oliën. Spray dus ook een beetje parfum in je haar voor een extra lange frisse geur.

Laat je lokken los!


Heb je een shampoo die heerlijk ruikt? Laat het dan net iets langer inwerken en draai je natte haar in een knot. Als je haar opgedroogd is, zal er een heerlijke frisse geur vrijkomen als je je haren losmaakt.

Gebruik deo op alle zweetplekken


Je zweet niet alleen onder je oksels, al produceren die wel de sterkste geur. Gebruik ook deo op andere plekken waar je zweet, bijvoorbeeld op je onderrug. Delicatere plekken behoeven een zachtere deo, zoals je bovenlip, nek of je bijbenen. Als je alle ‘zweetplekken’ met deo behandelt, behoud je dat lekkere frisse douchegevoel de hele dag!

Sanne van Bortel
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation