Hoeveel karaat wordt jouw diamanten verlovingsring?

Voor veel brides-to-be is het shoppen van de verlovingsring een grote droom. Maar waar moet je op letten als je gaat kijken voor een diamanten verlovingsring? Wij helpen jou op weg!

Zoals bij veel zaken, geldt ook bij de grootte van de diamant in jouw verlovingsring: volg je hart. Het is jouw ring, jij draagt hem straks, dus kies iets uit dat bij jou past. Houd er wel rekening mee dat de ring lekker zit en dat deze je niet belemmerd in je dagelijkse bezigheden.

Budget en cultuur | Diamanten


Wist je dat de gemiddelde karaatgrootte van een diamanten ring in de VS hoger is dan in Europa? Naast een cultureel verschil, komt er natuurlijk ook een budgetverschil kijken bij de keuze voor een bepaalde karaat ring: hoe groter de diamanten, hoe groter immers ook het prijskaartje. Probeer, hoe verleidelijk het ook is als je al die ringen voor je neus hebt liggen, om binnen het door jullie gestelde budget te blijven.

Grootte van handen | Ringmaat


En bedenk: groter is niet automatisch beter! Vaak geldt immers: less is more. Een subtiele diamant trekt ook de aandacht door de schitteringen. Daarnaast ligt het ook aan de grootte van jouw handen wat het best passend is. Dus ga op je gemak ringen bekijken en passen, passen, passen! Als je dé ring om je vinger hebt, zul je het vanzelf weten!

Tekst: Daphne Doemges-Engelen


Populaire verlovingsringen hebben diamanten


We vroegen ons af hoe het eigenlijk komt dat de vrouw een verlovingsring krijgt bij het huwelijksaanzoek? Vrouwen zijn maar wat blij met die mooie traditie, maar waar komen verlovingsringen vandaan? MEER LEZEN...
Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation