Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Helemaal gratis trouwen in het klein? Het kan!

Je kan ook gratis trouwen, en dan bedoelen we niet even snel op maandag een krabbel zetten. Nee, compleet met feest een bruiloft voor nop! Lees hier hoe je dat doet.

Familie en vrienden helpen met de bruiloft

Tip nummer één: schakel vrienden en familie in. Zonder hulp krijg je het namelijk nooit voor elkaar. Als je gratis wilt trouwen heb je veel goede vrienden nodig, want je gaat veel personen om gunsten vragen. Daarnaast is een dosis creativiteit wenselijk, want veel kwesties zal je handig – en gratis – op moeten lossen. De enige kosten die je kan verwachten zijn administratiekosten en deze verschillen per notaris en gemeente.

Een bruidsjurk en trouwpak lenen

Je leest het goed: trouwkleding lenen. Niet erg gebruikelijk, maar als het echt gratis moet, dan is dit een prachtige oplossing. Bovendien vindt jouw vriendin of zus het vast erg leuk om te zien dat haar trouwjurk toch nog een keer in de spotlights staat. Heeft niemand van je vrienden of familie een bruidsjurk of trouwpak liggen? Kies dan je mooiste outfit uit, breng ‘m naar de stomerij en je bent klaar voor je bruiloft.

De trouwlocatie

De trouwlocatie is misschien wel de grootste gunst die je aan iemand gaat vragen. Je vraagt ten slotte of iemand zijn huis en tuin beschikbaar wil stellen voor jouw feestje. Het is dus een aardig idee om degene die dit voor je over heeft een heel speciaal bedankcadeau te geven! Regel voor een overdekking van de tuin een aantal partytenten, uiteraard ook geleend.

Hapjes voor op je bruiloft

Qua hapjes en drankjes vraag je of iedereen één item mee wil nemen naar het feest. Qua muziek regel je een laptop met een cd en een paar boxen en voilà! Je feest is compleet.

De bruidstaart

Wat betreft de bruidstaart, vraag één van je vrienden (degene die de lekkerste taarten bakt) of hij/zij een taart wil bakken als cadeau voor je bruiloft. Decoratie nodig? Dat is het moment dat je de creativiteit van je vrienden aanspreekt. Check onze lookbooks voor inspiratie!

Tekst: Sanne van Bortel
Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation