Heb je echt een verlovingsring én trouwring nodig?

Een tijdje geleden ben je ten huwelijk gevraagd en nu pronkt er natuurlijk een prachtige verlovingsring aan je vinger. Of niet. Want het hebben van twee ringen – zowel een verlovingsring als een trouwring – is niet voor iedereen weggelegd. Kiezen jullie voor twee ringen of gaan jullie voor ‘the one ring’?

Verschil verlovingsring en trouwring


Als je helemaal gek bent op je verlovingsring, is het dan wel nodig om nog een ring te kopen? Trouwringen zijn duur en laten we eerlijk zijn, het geld kunnen we meestal wel beter besteden. De bruiloft zelf moet natuurlijk ook nog gevierd worden. Het is echter wel traditie om je verlovingsring te wisselen met een trouwring. Lastige keuze... Laten we eerst eens even kijken naar het verschil tussen de twee ringen, misschien kan dat helpen met het maken van een keuze. Een verlovingsring heeft vaak een grotere diamant of steen omgeven door kleinere steentjes (dit hoeft trouwens niet). Deze ring krijg je als je ten huwelijk wordt gevraagd. De trouwring is meestal glad, bij vrouwen kunnen er wel diamantjes op zitten. Deze draag je niet tijdens de verloving, maar wel tijdens de rest van je leven.

Prijzen van verlovingsringen en trouwringen


Tussen de prijzen van verlovingsringen en trouwringen zit ook nog een verschil. Verlovingsringen zijn vaak een stuk duurder omdat er meer diamanten in zitten of omdat het totale aantal karaat hoger is dan in een trouwring. Voor velen is dat een reden om de traditie van een trouwring uit het raam te gooien en alleen een hele mooie verlovingsring te kopen. Veel bruidjes kiezen tegenwoordig voor alleen een verlovingsring, omdat ze deze meer naar hun smaak kunnen laten aanpassen en veel gelukkiger zijn met hun verlovingsring.

Toch verlovingsring én trouwring


Ben je gek op tradities en wil je toch erg graag zowel een verlovingsring als een trouwring? Traditioneel gezien draag je beide ringen aan de vierde vinger van je linkerhand (je ringvinger). De trouwring moet aan de binnenkant gedragen worden, zodat hij dichter bij je hart zit. De verlovingsring draag je dus aan de buitenkant. Zo kan je jouw geliefde ringen altijd dragen en showen.

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation