Een bloemenmeisje of -jongen: hoe romantisch!

Heb je zelf kids, een schattig nichtje of neefje, of de kinderen van je beste vrienden die je in de spotlight wilt zetten tijdens jullie grote dag? Laat ze bloemenmeisje of -jongen zijn!

Strooien met bloemblaadjes


Het is een mooi gebruik om bloemblaadjes te strooien voordat jullie door het gangpad van de ceremonieruimte lopen. Kinderen vinden het vaak leuk om wat te doen, om een concrete taak te krijgen tijdens zo’n spannende gelegenheid. Koop een simpel mandje en versier dat met bloemen. Vul het met bloemblaadjes en strooien maar. Bij jonge kinderen wel even oefenen thuis, dan weet je zeker dat ze snappen wat de bedoeling is.

Bloemenkrans in je haar


Hoe mooi staat dat, een bloemenkrans rond het hoofd. Het is een echte eyecatcher op de foto’s en het bloemenmeisje in kwestie zal het waarschijnlijk geweldig vinden om zo opgetut te worden. Ga je voor opvallend rood, dan is een krans van klaprozen prachtig. Ook erg feestelijk en uitbundig is een krans gemaakt van een veldboeket bloemen in allerlei felle kleuren. Ga je liever voor wit en puur, kies van voor madeliefjes als basis voor de bloemenkrans.

Mini-versie van boeket


Heb je bruidsjonkertjes en geen bruidsmeisjes, dan kun je natuurlijk het idee van een romantische bloemenkrans laten varen. Maar wat wel kan is een schattig boeketje wat het kindje vasthoudt. Een mini-versie van jouw eigen boeket is een goed idee, of kies juist voor een andere themakleur van de bruiloft die je laat verwerken in het boeketje. Een mini-boeketje is ook een goed idee voor bruidsmeisjes die geen bloemenkrans willen dragen.

Tekst: Daphne Doemges-Engelen
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation