Welke strooibloemen mogen wel op de trouwlocatie?

Schattig hè, dat prachtige beeld van kleine bruidsmeisjes met hun mandje met strooibloemen, ze nemen hun taak van het uitstrooien van de blaadjes zo serieus. Je droomt al helemaal weg over alle ideeën die je hebt voor jouw kleine bruidsmeisjes, maar dan hoor je ineens van je trouwlocatie dat je niet zomaar overal mee mag strooien. Help! Wat mag wel en wat mag niet?

welke strooibloemen

Wat mag er gestrooid worden op de bruiloft?


Sommige trouwlocaties hebben regels met betrekking tot strooigoed op de bruiloft (we hebben het hier niet over pepernoten). Als jij graag een bloemenmeisje wil, kan je maar beter eerst even met je trouwlocatie kortsluiten of je überhaupt iets mag laten strooien. Sommige trouwlocaties willen namelijk helemaal niet dat er met wat dan ook wordt gegooid. Dat zou een beetje jammer zijn voor je plannen, als je die al had gemaakt...

welke strooiblloemen mogen wel

Geschikte strooibloemen bruiloft


Goed, je hebt nu gecheckt of je iets mag laten strooien op de bruiloft en weet waar je aan toe bent. Maar voor welk strooigoed kies je nu? Sommige trouwlocaties staan echte bloemblaadjes toe, anderen willen juist zijden bloemblaadjes. Ondanks de beperkingen die er soms zijn heb je nog steeds veel keuze qua strooigoed. Denk bijvoorbeeld eens aan de volgende opties:

bruidsmeisjes strooien bloemen
• Rozenblaadjes zijn de meest voor de hand liggende keuze met betrekking tot strooiblaadjes op een bruiloft. Rozen zijn superromantisch en als je met echte blaadjes strooit, verdwijnen ze vanzelf een keer in de natuur. Dat is als er buiten gestrooid wordt, althans. Als je binnen strooit zal de prut toch opgeruimd moeten worden, of je nou voor natuurlijk materiaal kiest of niet. Je kunt de rozen als knoppen kopen en vlak voor de ceremonie ‘losmaken’ zodat je losse blaadjes hebt die er nog hartstikke fris uit zien. Sommige trouwlocaties willen juist geen echte blaadjes, maar staan wel gedroogde of nepblaadjes toe.

strooibloemen op de bruiloft

• Strooiblaadjes van zijde. Deze kan je goedkoop verkrijgen en zien er ook nog eens mooi uit. Ze zijn vederlicht en vallen dus op een zwierige manier naar beneden. Je hebt bij deze blaadjes veel keuze in kleur.

eucalyptus strooiblaadjes
• Gedroogde bloemetjes of eucalyptusblaadjes. Puur natuur en dus milieuvriendelijk. Een rommeltje krijg je er toch wel van, dus als het milieubewust kan is dat wel zo fijn!

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation