Kinderen op je bruiloft? Check de kindvriendelijke ideeën

Zijn er kinderen op jullie bruiloft en heb je ruimte in je trouwbudget, zorg dan voor entertainment. Met een clown, een goochelaar, springkussen, een tafeltennistafel of een trampoline kom je al een heel eind. Zijn er oudere kinderen bij, dan kan de locatie mogelijk zorgen voor een game room. Het is ook handig om iemand in de arm nemen die het leuk vindt om de kinderen bezig te houden en daar ervaring mee heeft. Deze oppas kan dan ook gelijk een oogje in het zeil houden.

Kinderen op de bruiloft


De kookprogramma’s op televisie zijn enorm populair, ook die voor kinderen. Ze vinden het dan ook vaak erg leuk om in de keuken zelf iets te koken wat ze daarna ook kunnen opeten. Eenvoudiger kan natuurlijk ook, zoals het maken van cupcakes en toetjes.

Overleg met de locatie


Weten jullie al ongeveer hoeveel kinderen (en in welke leeftijd) op jullie huwelijksdag komen, dan is het handig om direct al met de locatie te overleggen welke mogelijkheden er zijn. Denk in elk geval aan een aparte kindertafel waar de kinderen met hun oppas kunnen eten om na de maaltijd op een andere plek weer te gaan spelen. Lang stilzitten aan tafel is voor jonge kinderen een hele opgave en op deze manier blijft de stemming voor iedereen goed en gezellig.

Houd de stemming erin


Hoe beter de voorbereidingen en het amusement, des te meer kunnen de kinderen genieten van jullie dag en blijft de stemming er bij jullie overige gasten van alle leeftijden in!

Kleine gasten


Het is aan jullie of kinderen welkom zijn op jullie bruiloft. Natuurlijk kan het heel erg leuk en gezellig zijn om kinderen op jullie mooiste dag om je heen te hebben, maar als de dag voor hen te lang duurt en ze moe worden, kan dat de stemming beïnvloeden. Ook moet je als er kinderen bij zijn zorgen voor amusement en een oppas. Daar zijn kosten aan verbonden. Besluiten jullie om geen kinderen uit te nodigen, laat dat dan tijdig aan jullie gasten weten zodat ouders maatregelen kunnen nemen. Zijn kinderen wel welkom? Zet dat dan op de uitnodiging.


Voorbereidingen


Komen er kleine gasten op jullie bruiloft, tref dan voorbereidingen zodat ook zij een heerlijke dag kunnen beleven, te beginnen met de locatie. Hebben ze daar een tuin waar kinderen mogen spelen, dan ben je al een heel eind. Hetzelfde geldt voor een aparte ruimte als het weer minder goed is of voor andere activiteiten. Denk ook aan een oppas, bij voorkeur met ervaring. Daar kun je feitelijk niet buiten en is de beste garantie dat alle generaties een heerlijke dag met elkaar beleven.

Geschreven door Pim Kisjes
Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation