Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Drankjes op de bruiloft: de lekkerste whisky’s

Je vrouw drinkt met haar vriendinnen een lekkere cocktail of een goed wijntje, maar wat ga jij drinken met je kameraden op de bruiloft? Het is een bijzondere aangelegenheid die vraagt om een speciaal drankje. Denk aan verschillende lekkere biertjes of aan goede whisky’s!

Beste whisky’s voor je bruiloft


Toegegeven, de beste whisky’s zijn niet altijd even goedkoop en hoeven ook zeker niet in de smaak te vallen bij jou of je vrienden. Je moet er wel van houden. Dat geldt ook voor de volgende whisky’s van de lijst:

• Balvenie 50 jaar oud. Deze whisky is in 2014 op de markt gekomen na vijftig jaar op een vat te hebben gelegen. Een fles kost ruim dertigduizend euro. Misschien niet zo handig om soldaat te maken op je bruiloftsfeestje. Wel leuk om eens een whiskyproeverij te doen in de distilleerderij zelf!

• Macallan 50 jaar oud Millennium. Macallan is niet echt een betaalbare whisky, maar de smaak is dan ook geweldig. De fles is ook nog eens prachtig verpakt. Deze whisky kost zo’n 25.000 euro, dat is al weer iets goedkoper (ahum)!

• Glenfiddich 50 jaar oud zeldzame editie. De reden dat deze editie zeldzaam is, is vanwege het feit dat er maar zo’n vijfhonderd flessen gevuld zijn van deze twee vaten. Er worden maar vijftig flessen per jaar vrijgegeven sinds 2009. De flessen zijn speciaal geblazen door Schotse glasblazers. Ook de doos van de fles is uniek: handgemaakt van leer en zijde.

• Dalmore 46 jaar oud. Met een prijs van ongeveer 24.000 euro is het ook al geen goedkoop slokje whisky. Deze whisky is een aantal keer van vat gewisseld en dat maakt de prijs zo hoog. En de leeftijd natuurlijk.

• Macallan fine & rare, 32 jaar oud. De tijd en toewijding die in deze whisky is gestopt, proef je zeker terug en voel je ook in je portemonnee.

Goedkopere whisky’s voor bruiloft


Nu denk je natuurlijk: slik, dat zijn behoorlijke prijzen. Hoewel je ze zeker eens geproefd moet hebben, is het niet echt een geschikt lijstje voor je bruiloft. Daarom hebben we ook nog een aantal goedkopere whisky’s verzameld die je kunt kopen voor minder dan vijftig euro per stuk, die allemaal erg lekker van smaak zijn en het zeker goed zullen doen op je bruiloft.

• Balvenie Double Wood 12 jaar oud.
• Laphroaig Quarter Cask
• Ardbeg 10 Years
• Benromach 10 Years
• Talisker 10 Years


Deze whisky’s kun je overigens ook prima als cadeautje vragen!

Tekst: Sanne van Bortel
Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation