Dit willen je bruiloftsgasten stiekem het liefste

Ieder bruidspaar wil het beste voor de bruiloftsgasten, binnen beperkingen natuurlijk, want je kunt niet iedereen behagen en alle wensen inwilligen. Toch zijn er een paar dingen die de bruiloftsgasten in grote getale stiekem beter geregeld zouden zien op de meeste bruiloften. In dit artikel lees je welke dingen dit zijn, zodat jullie met enkele kleine aanpassingen een geweldige bruiloft organiseren voor alle bruiloftsgasten!
bruiloftsgasten plezier maken

Kraakheldere bruiloftsuitnodiging


Trouwkaarten worden steeds creatiever vormgegeven en de tekst die erop komt te staan moet ook origineler zijn dan de bruiloft die jullie kortgeleden hadden. Het probleem met zulke creatieve trouwkaarten is echter dat het ontwerp aan het doel voorbij gaat: bruiloftsgasten informeren. Van de trouwkaarten tegenwoordig snappen bruiloftsgasten maar weinig. De dresscode wordt vaak niet genoemd of heeft een vage naam, zoals ‘dress to impress’. Wat betekent dress to impress eigenlijk? Bruiloftsgasten zien liever dat een trouwkaart bovenal helder is qua informatie.

bruiloft gasten tafelschikking

Geen geplande tafelplaatsen voor de bruiloftsgasten


De meeste gasten gaan het liefste gewoon ergens zitten en willen dit zelf kunnen bepalen. Logisch ook, je wil zelf kunnen kiezen met wie je omgaat die dag. En bruidsparen: het komt echt wel goed, hoor. Het scheelt je trouwens veel werk als je de tafelplaatsen niet hoeft te plannen.

bruiloftsgasten plezieren

Meer drank, geen cadeautjes


Een wens die weinig gasten durven uit te spreken is dat ze liever zien dat er extra geld van het trouwbudget naar drank gaat dan naar trouwbedankjes. Veel mensen vergeten hun trouwbedankje mee te nemen naar huis en heel vaak vinden ze het wel een leuk gebaar, maar niet echt nuttig. Ze hadden liever nog een lekker drankje gedronken met het bruidspaar dan dat ze een presentje mee naar huis nemen.

bruiloft gasten hamburger

Serveer late night snacks


Je kent het gevoel zelf misschien wel; niets is lekkerder dan tijdens (of na) een feestje een lekkere vette hap te eten. Bovendien is feesten op een lege maag nooit een goed idee, dus met een goede late night snack voorkom je misschien ook nog andere incidenten. Zolang mensen genoeg te eten en te drinken hebben, zijn ze dikwijls tevreden.

bruiloftsgasten routeplanning

Duidelijke routebegeleiding voor de bruiloftsgasten


Veel gasten vinden het vervelend als ze niet direct de weg kunnen vinden, en daarmee bedoelen we ook de weg ter plekke. Vaak wordt een trouwlocatie voor een deel afgehuurd en moeten de gasten bij aankomst de goede kant op worden gestuurd. Een simpele pijl of een bordje kan al de duidelijkheid scheppen waar bruiloftsgasten blijkbaar behoefte aan hebben. Geef ook een routebeschrijving mee in de trouwkaart of zorg dat ze deze kunnen downloaden op jullie bruiloftswebsite. Houd je deze punten in gedachten, dan wordt het hoe dan ook een knalbruiloft!

Geschreven door Sanne van Bortel

Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation