De lekkerste hapjes voor jullie bruiloft

Wanneer jullie eenmaal de trouwlocatie hebben gekozen voor jullie bruiloft, is het tijd om je bezig te houden met de invulling van de dag. Hoe laat is de ceremonie, de toost, borrel, diner en het feest? En nog belangrijker: wat willen jullie serveren tijdens deze momenten? Jullie bruiloft is natuurlijk een dag vol met liefde en je weet wat ze zeggen: liefde gaat ook door de maag. Daarom geeft trouwlocatie Green Village je een aantal leuke ideeën voor de lekkerste hapjes tijdens jullie bruiloft.

welkom mini burgers voor een bruiloft

Een hartig hapje voor het ontvangst


Tijdens jullie bruiloft wil je ervoor zorgen dat het jezelf en de gasten een niets ontbreekt. Denk dus vooral goed na over de verschillende eetmomenten en de tijd die daar tussen zit. Een goede vuistregel is om je gasten ieder uur te voorzien van iets lekkers. Een mooi moment voor het eerste hapje, is het ontvangstmoment. Je wil namelijk knorrende magen tijdens de ceremonie voorkomen. Zijn jullie niet zulke zoetekauwen en is het ontvangst wat later op de middag? Denk dan eens aan een hartige lolly van bijvoorbeeld een stukje vlees, vis of groente op een stokje.

Pas op voor je glazuur!


Is het ontvangst wat eerder op de dag en houden jullie juist van zoetigheden? Dan is een cake shake echt iets voor jullie! Wat je je er precies bij voor moet stellen? Milkshakes in weckpotjes worden afgetopt met een mini-donut, slagroom en decoratie. Hoe meer kleur en zoetigheid, hoe beter. Het leuke aan een cake shake is daarnaast dat je het heel persoonlijk kunt maken door jullie favoriete snoepgoed toe te voegen. De cake shake is overigens ook zeer geschikt als dessert na het diner of als welkomstdrankje voor de avondgasten.

Een bolletje ijs in een bakje voor op de bruiloft

À la minute ijs


Voor het dessert kun je natuurlijk voor schepijs kiezen, maar hoe leuk is het om zelf à la minute je eigen fruitijsje te maken? De gasten kunnen hun eigen ijsje samenstellen door fruit op een prikker te doen en onder te dompelen in de stikstof. Vervolgens kan men het ijsje versieren met verschillende dips. Dit dessert zorgt zeker voor leuke interactie met elkaar!

Nog even langs de snackmuur


Wanneer de avond ten einde komt, heeft iedereen eigenlijk nog wel zin in iets. Het welkbekende puntzakje friet voor onderweg is natuurlijk een goede optie. Je kunt echter ook snacks serveren uit bijvoorbeeld een snackmuur. Je gasten kunnen zo hun eigen snack uit de muur trekken op weg naar huis. Zo gaat niemand met honger naar bed ;-)

bloggen over eten op de bruiloft
Ben je benieuwd naar nog meer lekkere hapjes voor jullie bruiloft? Check dan deze driedelige blogserie over de culinaire invulling van de bruiloft.
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation