De beste grappen in de trouwspeech

Iedereen die besluit een speech te houden op de bruiloft, wil natuurlijk de show stelen en het publiek aan het lachen maken. Met deze grappen gaat dat zeker lukken!

De trouwspeech met humor


Een goede speech op de bruiloft maakt mensen aan het lachen of aan het huilen. Iets daartussen is er eigenlijk niet, want dan is je speech gewoonweg saai. Sorry! Met deze goede grappen en grollen wordt je speech niet saai en anders krijg je sowieso credits voor het proberen. Lees hier leuke grapjes over...

Speech tips


• De zuinige bruidegom. Staat de bruidegom erom bekend zuinig om te gaan met geld? Vertel dan de reden waarom de bruidegom momenteel zo zenuwachtig eruit ziet: je hebt de bediening gevraagd om hem de rekening van de drankjes te geven.

• De bruid zelf. Gooi deze er eens in: “Iedereen die de bruid goed kent, weet dat ze een bijzonder liefdevol mens is en dat ze een geweldige echtgenoot verdient. Gelukkig trouwde [naam bruidegom] met haar voordat ze hem kon vinden.” Een compliment voor de bruid en een plagerijtje voor de bruidegom in één.

• Gelukkig zijn met elkaar. “Je moet je beseffen [naam bruidegom], hoeveel geluk je hebt. Je vertrekt vanavond met een fantastische vrouw die van je houdt. En jij ook, [naam bruid]. Jij vertrekt vanavond met een adembenemende jurk en een prachtig bruidsboeket.” Met een knipoog, natuurlijk.

• Getuige zijn. “Als onderdeel van het voorbereiden van mijn speech, kwam ik erachter dat het traditioneel gezien mijn taak is om het bruidspaar toe te zingen en om alle goede eigenschappen van de bruidegom te noemen. Het spijt me, maar ik kan niet zingen en ik mag niet liegen.”

• Het (net niet) complimenteren van de bruidegom. “Waar zal ik eens beginnen met [naam bruidegom]? Ten eerste is hij knap, altijd eerlijk, charmant, intel... Sorry [naam bruidegom], ik kan je handschrift niet goed lezen, wat staat er nog meer?”

Heb jij nog meer goede grappen voor een bruiloftsspeech? Laat het ons weten en mail naar info@trouwen.nl, we horen graag een goede grap!

Sanne van Bortel

Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation