Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Champagne schenken op je bruiloft? Laat je informeren! 

Willen jullie champagne (laten) schenken op de bruiloft? Proosten met een glaasje bubbels maakt het feestelijke moment helemaal af! In dit artikel vertellen we je alles over champagne.

Waarom is champagne zo duur?

Je hebt het vast wel eens gemerkt: champagne is duurder dan andere soorten prikwijn. Dat komt doordat de grond in de Champagne-streek duurder is. Daarnaast is de druivensoort duurder én de productie is duurder. Dat zie je allemaal terug in de prijs van een flesje champagne.

Wat is echte champagne?

Mousserende wijn mag alleen champagne worden genoemd als de drank afkomstig is uit de gelijknamige streek in Frankrijk. Mocht je ooit eens op vakantie gaan naar Frankrijk, sla deze streek dan zeker niet over! Het is een prachtige, maar ook hele gezellige regio om je vakantie te vieren.

Lees ook Champagne & knusse bruiloft

Wat kost een fles champagne?

Net zoals met alles in het leven kun je kiezen voor een goedkopere en duurdere variant. De duurdere flessen champagne kosten al gauw meer dan honderd euro. Denk aan namen zoals Bollinger, Krug en Dom Perignon. Andere goede champagnes met een iets vriendelijkere prijskaart zijn Moët Chandon en Veuve Clicquot.

Lees ook Champagne jouw bruiloft

Hoeveel glazen haal je uit 1 fles champagne?

Als je uitgaat van een standaard fles champagne met als inhoud 0,75 liter, en je schenkt deze in een flûte, dan kun je ongeveer 5 volle glazen schenken. Een glaasje champagne kan een leuk welkomstdrankje zijn of juist het momentje dat je samen met je gasten beleeft vlak nadat het bruidspaar elkaar mag kussen (na de ceremonie).

Lees ook Jacuzzi & champagne

In welk glas schenk je champagne op je bruiloft?

In de jaren ‘60 bestond er een heel chique glaasje om champagne uit te drinken: de coupe. Echter vervliegen de bubbels in dit brede glas heel snel en dat maakt de champagne minder fris om te drinken. Het beste drink je champagne dus uit een glas met een zo smal mogelijke opening (of oppervlak), en dat is natuurlijk de flûte. Ziet er ook heel chique uit!
Tekst: Sanne van Bortel
Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation