Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Bruidegom to do list

Zodra de vrouw van je dromen ‘ja’ heeft gezegd op de grote vraag, kan je al beginnen met het voorbereiden van jullie bruiloft. Wij geven je een handig tijdschema om je op weg te helpen!Een jaar voor de bruiloft


Alles klinkt nog zo ver weg, maar je kunt het beste alvast zo snel mogelijk een datum uitzoeken voor de bruiloft. Veel trouwlocaties hebben pas weer plek over een jaar of soms zelfs meer. Stel ook alvast een eerste budget vast. Wat vind je belangrijk? Het budget wordt ongetwijfeld nog overschreden, maar zo heb je wel een (soort van) leidraad. Beslis of je een ceremonie of een receptie wil houden. Trouwen jullie in de kerk? Zoek ook alvast alle kerels bij elkaar: getuige, bruidsjonkers, ringdrager, etc.

Negen maanden voor de bruiloft


Tijd om de ceremoniemeester/priester/rabbijn te boeken. Beslis welke muziek er op de bruiloft gedraaid gaat worden en boek de artiesten hiervoor. Begin aan de gastenlijst (dit is moeilijker dan het lijkt, neem de tijd ervoor). Welke vrienden en kennissen willen jullie erbij hebben? Wordt het een klein of groot feest? Vraag ook je ouders hier om hulp. Kies de fotograaf en videograaf uit en boek deze.

Zes maanden voor de bruiloft


Beslis of jullie op huwelijksreis gaan en zo ja, waarheen & wanneer? Maak een huwelijkslijst ofwel cadeaulijst. Klinkt misschien ouderwets, maar je bent jezelf dankbaar als je niet honderd peper- en zoutstelletjes ontvangt. Verstuur de save-the-date-kaarten. Zo heb je ook een goed overzicht van wie er komt en wie niet. Je mag ook gaan shoppen met de mannen, op zoek naar een mooi pak!

Drie maanden voor de bruiloft


De definitieve gastenlijst moet nu ongeveer af zijn. De uitnodigingen gaan de deur uit. Controleer of je alle belangrijke documenten hebt voor je in ondertrouw gaat. Zo niet: regel het. Dit kan nog tot 21 dagen voor de bruiloft. Heb je al aan trouwvervoer gedacht? Kijk bij de professionals op onze website! Denk hierbij aan de grootte van de bruidsjurk en de afstand naar de trouwlocatie. En dan het belangrijkste: het uitkiezen van de ringen. Let op de juiste ringmaten.

Acht weken tot de bruiloft


Shoppen! Huwelijksbedankjes voor alle gasten moeten worden aangeschaft. Gasten die van ver komen, hebben een overnachtingsplek nodig. Boek je een hotelkamer voor ze? Spreek duidelijk af wie wat betaalt. Help je bruid met het uitzoeken van de bloemstukken, boeketten en corsages (wees geïnteresseerd). Welke gerechten laten jullie serveren op de bruiloft? Catering, restaurant? Ga voorproeven. Koop kleinigheidjes voor de bruidsjonkers en getuige(n).

Drie weken voor de bruiloft


Bel alle reserveringen en professionals waarmee je afspraken hebt en bevestig deze. Bevestig ook de boeking van jullie huwelijksreis. Zijn alle gasten geïnformeerd over de trouwdag? Worden alle zitplaatsen van tevoren bepaald? Kom tot rust door een weekendje weg te gaan met je liefje.

Eén week voor de bruiloft


Pin geld. Denk aan contante betalingen en fooi. Koop alvast het nodige voor de huwelijksreis. Ga naar de kapper en kies niet voor een drastische nieuwe look. Bereid je geloften voor. Wat ga je zeggen?

Eén dag voor de bruiloft


Pak alvast jullie spullen voor de huwelijksreis. Zorg dat alles klaarstaat. Zorg ook dat al je kleding klaarstaat. Dat geeft een relaxt gevoel en op de dag zelf heb je geen tijd hiervoor. Ga relaxen, eet gezond, ontspan.

Op de bruiloft zelf


Begin met een gezond en voedzaam ontbijt. Je hebt veel energie nodig vandaag. Vergeet niet te genieten. Zet je telefoon uit of in elk geval op stil. Zakelijke telefoontjes worden vandaag niet beantwoord. Geef je ring aan de getuige. Kom op tijd, laat niemand wachten, vooral je bruid niet. Maak een praatje met de gasten, zorg dat iedereen geniet en ontspannen is. Bewonder je bruid en vertel haar hoe mooi ze is. Dat kan ze vandaag niet vaak genoeg horen. Dans, eet, drink, geniet, heb lief, maak er een dag van om nooit te vergeten!

Sanne van Bortel
Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation