6 tips voor het perfecte overhemd op je trouwerij

Op je trouwerij sta je als bruidegom in het centrum van alle aandacht. Niet alleen je bruid, vrienden en familieleden zullen er zijn. De fotograaf en alle aanwezige smartphones zullen iedere stap die je maakt vastleggen en op internet delen.

Hierom is het cruciaal om je outfit zo te kiezen dat jij er op je trouwdag het beste uit ziet. Een trouwdag duurt lang en is veeleisend. Comfortabel voelen in je outfit is daarom van essentieel belang.

Je overhemd is, naast je pak, het meest zichtbare aspect van je outfit. Een slecht gekozen overhemd zal je hele presentatie ontsieren. Het kan hierbij ook nog flink oncomfortabel aanvoelen.

Dus hoe kies je een overhemd waardoor je er geweldig uitziet en je comfortabel in voelt op je bruiloft?

1 De perfecte kraag


De perfecte kraag zit niet te strak en zeker niet te los. Je kan makkelijk maximaal 2 vingers in je kraag stoppen. Een te strakke kraag gaat op den duur heel oncomfortabel aanvoelen. Te wijd en je kraag komt rommelig over.

Qua stijlkeuze wordt historisch gezien vaak gekozen voor een wijde kraag. De british spread of de presidential spread zijn doorgaans een goede keuze voor een bruiloft.

2 De juiste stof


De juiste materiaalkeuze valt niet te onderschatten. 100% katoen ademt van nature beter waardoor je er niet snel van zal gaan zweten. Met de weving bepaal je de natuurlijke uitstraling van je overhemd.

100% katoen is geen garantie voor een goed overhemd. DIt heeft ook te maken met de kwaliteit van de katoenvezels en het productieproces in de katoenmolen. Door een slechte stof zal je overhemd sneller kreukels vormen en beduidend minder wasbeurten overleven.Met een goede stof kan een overhemd, met de juiste verzorging, jarenlang als nieuw mee gaan.

Qua stijlkeuze Royal Oxford als stof doorgaans goed op een trouwerij. Voor een wat gewaagdere stijlkeuze valt Dobby of Twill aan te raden.

wit overhemd bruidegom

3 De pasvorm


Een slecht zittend overhemd is not-done als bruidegom op een trouwerij. Een beetje voorbereiding hierbij kan wonderen doen. Zorg ervoor dat je jouw maten goed kent. Het beste is om je overhemd perfect op maat te laten maken. Tegenwoordig gaat opmeten makkelijk en snel online.

Een paar punten waar je bij het passen van je overhemd op moet letten:

• De uiteinden van de schouderpunten vallen goed, zodat je jouw armen comfortabel kan bewegen.

• Het overhemd zit niet te strak bij jouw borst, zodat je comfortabel kan ademen.

• Je mouwen zijn lang genoeg, zodat je jouw armen makkelijk omhoog kan houden.

• Bij je polsen kan je makkelijk maximaal 1 vinger tussen je pols en je overhemd stoppen.

• Je kan makkelijk maximaal 2 vingers tussen je nek en je overhemd stoppen.

4 De kleur


Wit is de enige kleur die voldoet op een bruiloft. Wit is een historische kleur en symboliseert voorspoed en status voor al meer dan 200 jaar.

5 De stropdas


Het puntje van je stropdas hoort precies tegen je riem te vallen. Een te lange stropdas komt ietswat ouderwets over. Een te korte das komt rommelig over.

De Full Windsor knoop wordt doorgaans gebruikt voor een bruiloft. Deze zit perfect symetrisch en staat goed op fotos. Als je voor een Tuxedo gaat, zorg dan dat je uiteraard een vlinderdas draagt.

6 De manchetten


De manchet is de stuk stof aan het einde van je mouw dat de pols bedekt. In de 19e eeuw waren schone witte manchetten een statussymbool. Om een manchet wit te houden, kon een hemd namelijk maar voor één dag gedragen worden.

Als je jouw armen laat hangen, dan dient de manchet net onder de colbert uit te komen. Hierdoor komen eventuele manchetknopen goed zichtbaar.

Voor een bruiloft is een Franse manchetten met luxe manchetknopen de standaard.

Op zoek naar het perfecte trouw overhemd?


Leer alles over het kiezen van het perfecte trouw overhemd.

Bekijk hier direct het ontwerp van het perfecte trouw overhemd.

Official White Shirt is online de enige Nederlandse specialist in kwalitatief hoogwaardige overhemden op maat. Je kan online direct je eigen overhemd ontwerpen en met de uitgebreide tutorial je maten opmeten.

Met meer dan 30 jaar ervaring in maatoverhemden garanderen ze de kwaliteit en de pasvorm. Gratis retour en verzending is inbegrepen.

Probeer ook het gratis maatpakket
Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation