Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Zo romantisch vragen Turkse mannen hun bruid ten huwelijk

Elk huwelijksaanzoek is natuurlijk altijd romantisch, maar Turkse mannen vragen hun bruidjes op een hele speciale manier ten huwelijk, waarbij de hele familie wordt betrokken. Een Turks huwelijksaanzoek is ook niet in een uurtje gedaan – het kost soms zelfs meerdere dagen, waarbij de bruidegom erg zijn best moet doen om niet alleen de bruid, maar haar hele familie te overtuigen.

aanzoek turkse man

Turks huwelijksaanzoek

Een Turks huwelijksaanzoek is een uitgebreide gebeurtenis waarbij de hele familie van zowel bruid als bruidegom wordt betrokken. Hierbij is er veel respect voor de bruid en haar familie. Een Turks huwelijksaanzoek bestaat eigenlijk uit drie stappen:

1. De bruidegom vraagt goedkeuring over de bruid aan zijn ouders. Na goedkeuring vertrekt de hele familie met een wijs familielid naar de ouders van de bruid. Ze maken kennis met elkaar voor zover dat nog niet is gebeurd. Er vindt ook veel onderling overleg plaats. De toekomstige bruidegom neemt bloemen en chocolade mee voor de bruid om een goede indruk te maken.

2. De ouders van de bruidegom bezoeken samen met het eerdergenoemde wijze familielid nog eens de ouders van de bruid. De bruidegom neemt wederom bloemen en chocolade mee en vraagt aan de vader van de bruid toestemming om te trouwen met zijn dochter.

3. Het derde gedeelte is een zakelijke bijeenkomst, waarbij beide ouders van het bruidspaar zullen praten over het financiële gedeelte van het huwelijk.

romantische aanzoek Turkse mannen

Turkse bruiloft

Een Turks bruidspaar wordt thuis getrouwd door de imam. De imam komt naar het huis van de bruidegom, waar alle families aanwezig zijn, en vraagt de bruid drie keer of ze wil trouwen. Zegt de bruid toch nee, dan gaat het huwelijk niet door. De bruid vraagt vervolgens om de bruidsschat.

De bruidsschat

De bruidsschat bestaat uit geld of goud. De bruidsschat is voor de bruid. De bruid wordt op deze manier beschermd bij een eventuele scheiding en overlijden. De hoogte van de bruidsschat wordt bepaald door de familie van de bruid en bruidegom.

style="width: 99.71428571428571%;"

Kosten Turkse bruiloft

Normaal gesproken betaalt de bruid met haar familie een verlovingsfeest met ongeveer honderd gasten en de speciale bruidsjurk plus eventuele bruidsmeisjesjurken en bruidsmake-up. De bruidegom en zijn familie betalen de bruiloft voor driehonderd tot duizend gasten, het trouwpak en de trouwkleding voor eventuele bruidsjonkers. Als de familie van de bruid erg arm is, betaalt de familie van de bruidegom alles.

Sanne van Bortel

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation