Zo plan je een heerlijke buiten bruiloft | Trouwen in de tuin

Een buiten bruiloft in een prachtige groene omgeving is een droom, zeker als de zon schijnt! Wat je moet regelen voor een bruiloft in de tuin, lees je in dit artikel.


Heb je zelf een geweldige tuin, dan is het vast al bij je opgekomen om die te gebruiken voor jullie bruiloft. Maar niet iedereen heeft een mooi, groot grasveld dat dienst kan doen als partylocatie! Misschien ken je wel iemand die zijn of haar tuin ter beschikking wil stellen? Familie of vrienden, een collega of andere kennis met een mooie tuin? Durf te vragen!

Regen? Huur een partytent


Natuurlijk droom je van een stralend zonnige dag, met hier en daar een wit schapenwolkje in de lucht. Maar de realiteit kan anders zijn. Want zelfs in de zomer is er natuurlijk kans op een bewolkte, regenachtige dag. Daardoor laat je zeker niet jullie dag verpesten! Als er in de achtertuin die je voor ogen hebt een grote schuur, veranda of loods staat, is dat mooi meegenomen. Versier die overdekte locatie voor de zekerheid ook. Of regel een partytent of luxe stretchtent als back-up plan bij slecht weer.

Bruiloft decoratie


Hoe tover je een gewone achtertuin om tot een feestelijke bruiloftslocatie? Simpel! Met de juiste decoratie natuurlijk. Zorg voor slingers, lampionnen en lantaarns in het thema of de sfeer van jullie bruiloft. Met een beetje geluk staan er mooie bloemen in de tuin in bloei. Vuurkorven en fakkels maken het sfeertje in de avond helemaal af. Ben je ‘on a budget’, kies dan voor een heleboel jampotjes met theelichtjes in… simpel en zo sfeervol!

Zitplekken voor de gasten


Denk ook na over het aantal zitplekken. Natuurlijk wil je dat er wordt gedanst en gelopen, maar een aantal bankjes zijn heel welkom. Je kunt ook met kussens heel handig en snel een leuke loungeplek op de grond creëren.

Drankjes en Food


Naast de versieringen en zitplekken, zijn nog een paar essentiële zaken van belang: een goede buitenbar bijvoorbeeld! En wat wil je doen op het gebied van catering? Stel je een buffet op, houd er dan rekening mee dat insecten niet rond het eten kunnen zwermen. Of kies voor een hippe foodtruck als de locatie het toelaat. Mensen kunnen dan zelf wat eten pakken wanneer ze zin hebben. Zorg ook voor mobiele toiletten, wel zo handig. En: sein de buren in. Nodig ze uit om klachten over geluidsoverlast te voorkomen.

Zelfstandig trouwambtenaar


Nog een laatste tip: laat de tuin tot officiële trouwlocatie benoemen; vraag bij jouw gemeente na hoe het zit. Of ga op zoek naar een zelfstandig trouwambtenaar die dat allemaal voor je regelt!

Tekst: Daphne Doemges-Engelen
Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation