Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Zes te vermijden bruiloftsblunders

Soms loopt het allemaal niet zoals je graag zou willen... Deze waargebeurde bruiloftsblunders hebben we voor je verzameld zodat je je voordeel ermee kunt doen en kunt voorkomen dat het ook op jouw bruiloft gebeurt.

1. Potluck bruiloft loopt in de soep

Potluck betekent dat iedere bruiloftsgast iets te eten of drinken meeneemt. Een bruidspaar dacht slim te zijn en kosten te besparen op het eten door de gasten te vragen zelf iets mee te nemen. Op de grote dag zelf kwamen ze erachter dat ze beter iets specifieker hadden kunnen zijn richting de gasten, want iedereen nam ongeveer hetzelfde soort eten mee, waardoor er een middeleeuwse maaltijd werd opgediend, bestaande uit vooral vlees. Ach ja, er waren in elk geval genoeg proteïnen aanwezig voor een avondje dansen!


Lees ook Vegan bruiloft: jullie groene footprint begint hier


2. Lelijke bruidsfoto’s

Het is de taak van de fotograaf om te zorgen dat iedereen mooi op de foto staat. Er wordt dan ook nog wel eens aan de gasten gevraagd of ze even iets anders willen staan, of ze bij kunnen draaien of kunnen wisselen van positie. Alles voor de mooiste foto. De fotograaf kan er echter weinig aan doen als het bruidspaar een sterke eigen wil heeft en alle foto’s laat nemen volgens één en dezelfde positie. Bruidsfotografe Aidan Rogers moest op één bepaalde bruiloft alle foto’s maken vanuit een bepaalde hoek, waardoor haar kruis elke keer op de achtergrond zichtbaar was – alleen haar kruis. “Verschrikkelijke foto’s”, zegt ze, “Maar het bruidspaar wilde het per se op die manier, dus dan kan je er weinig aan doen...”

3. Open-mic-avond

Karaoke is leuk, maar een open-mic-avond is op een bruiloft vaker het geval. Dit kan erg creatief zijn, maar in combinatie met een open bar kan het uitlopen op een ramp. Er waren een paar stelletjes aanwezig op de bruiloft van Sandra en Patrick die wat meer downs dan ups hebben gehad de laatste tijd en op een gegeven moment pakte een gast de microfoon en begon te kletsen over alle moeilijke tijden die ze hebben gehad. Een pijnlijk moment, en de hele zaal was geschokt. De combinatie open bar en open-mic is dus niet zo’n goede.


Lees ook Tips & Tricks: schrijven grappige speech bruiloft


4. Vergeten speeches

Één van de mooiste en meest emotionele momenten zijn de speeches op een bruiloft. Mensen die dicht bij je staan, zeggen een mooi woordje over je en spreken uit hoeveel je voor hen betekent. Bruidspaar Andrea en Zed werden echter zo in beslag genomen door feestvieren dat ze het hele speech-gebeuren hebben overgeslagen. Dat vonden degenen die iets moois te zeggen hadden en iets hadden voorbereid heel erg jammer, en het bruidspaar naderhand ook. Hoewel ze de lieve woorden naderhand nog wel hebben gehoord, hadden ze het liever niet overgeslagen en temidden van alle aanwezigen aangehoord. Nooit speeches overslaan, dus!

5. Onbeantwoorde RSVP

Een tip voor alle bruiloftsgasten: beantwoord je RSVP-kaart. Elke gast die wel of niet meegeteld kan worden kost of scheelt het bruidspaar geld. Niet komen opdagen of niet reageren en wél komen opdagen is niet alleen respectloos, maar ook duur. Weddingplanner Fariah maakte eens mee dat één gast reageerde voor drie personen, en vervolgens kwam geen van allen opdagen. Zonder afzegging. Erg onbeschoft!


Lees ook Bruiloftsuitnodigingen verstuurd, wanneer RSVP?


6. Trouwtradities vergeten

We weten dat iedereen een kick krijgt van trouwtradities, dus het overslaan of vergeten van deze tradities kan voor teleurstellingen zorgen. Gooi je geen boeket of kousenbandje? Zorg dan voor een andere leuke traditie. Ben je vergeten om een kousenbandje om te doen of ligt je boeket ergens waarvan je niet meer weet waar? Ook als je een blunder(tje) maakt, kan de show nog steeds doorgaan. Geen stress en geniet!

Tekst: Sanne van Bortel


10 Dingen die niet leuk zijn aan bruiloftsplanning

Tijdens het voorbereiden van de bruiloft zit iedereen altijd op een grote roze wolk, toch? Nou, niet dus. Hier zijn tien dingen die minder leuk zijn aan het plannen van een bruiloft. Tevens zijn dat punten die niet iedereen je vertelt voordat je begint aan je planning (en die wel goed zijn om te weten). LEES MEER...

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation