Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Welke kleding bruiloft gast? Tips & ideetjes

Leuk! Uitgenodigd voor een bruiloft. Dat is een mooie gelegenheid om eens lekker te shoppen of om ein-de-lijk dat nieuwe jurkje of het nieuwe pak dat je al een poos hebt eens aan te trekken. Het bruidspaar heeft geen dresscode afgegeven... Dus wat mag dan wel en niet?

Bruiloft zonder dresscode

Sommige bruidsparen geven een dresscode af, anderen doen het niet. Dresscode of niet, er gelden altijd regels met betrekking tot kleding van de bruiloftsgasten.


Ga naar Gelegenheidskleding professionals


Niet in je alledaagse kloffie naar een bruiloft

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je in je alledaagse kloffie op komt dagen als er geen dresscode is afgegeven. De afwezigheid van een dresscode betekent namelijk niet ‘zie maar wat je aantrekt’. Bij een bruiloft is nette kleding altijd gewenst, of feestelijke, fleurige kleding zoals vrolijke jurkjes of rokjes, felgekleurde stropdassen en blouses.


Lees ook Welke merken verkopen bruiloft jurken? | Bruiloftsgasten


Hetzelfde geldt trouwens voor schoenen; niet je afgetrapte gympies omdat ze zo lekker lopen, maar een paar mooie hakken of nette schoenen.

Nooit in het wit gekleed als bruiloft gast

Het is algemeen bekend, maar een waarschuwing kan altijd: ga nooit in het wit naar een bruiloft. Ook al heb je gecheckt of het bruidspaar geen wit draagt, dan nog mag jij geen witte jurk of andere kleding aantrekken.


Lees ook Wat trek je als gast aan naar een bruiloft?


Een witte jurk kan onbedoeld de aandacht trekken en die aandacht is nu eenmaal voor het bruidspaar bestemd. Vroeger was het ook niet de bedoeling om zwart aan te trekken naar een bruiloft, dat was immers uitsluitend voor begrafenissen, maar tegenwoordig kan dat heel goed.

little black dress dragen op een bruiloft

Een chique outfit in het zwart zien we tegenwoordig vaak op bruiloften, om combinatie met een subtiel kleurtje hier en daar is het een geweldige party-outfit!Lees ook De dresscode voor een Turkse bruiloftTekst: Sanne van Bortel

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation