Wat trek je als gast aan naar een bruiloft?

Als gast wil je piekfijn om een bruiloft verschijnen. Maar wat trek je aan? In dit artikel geven we de beste tips!

Geen wit


De ongeschreven hoofdregel is dat wit is voorbehouden aan de bruid. Ook crème en beige kun je om die reden beter niet kiezen. Uitzonderingen zijn er altijd: het kan zijn dat het bruidspaar juist specifiek vraagt om witte outfits.

Houd het netjes


Een rokje is leuk, maar een té kort rokje is ongepast. Houd het netjes. Een te diep decolleté of te veel bloot is daarom ook niet geschikt. Een (net) jurkje is altijd goed; of het nu om een chique of juist nonchalante bruiloft gaat. Onder dat jurkje staan hakken natuurlijk prachtig, maar bedenk wel dat je een dag lang op de been bent. Kun je niet goed op hakken lopen, kies dan voor een charmante schoen met een lage of geen hak. Of neem comfortabele schoenen mee voor het feest ’s avonds, zodat je lekker kunt dansen.

Accessoires en tas


Met een mooie ketting of haaraccessoires kun je jouw outfit eenvoudig opleuken. Let wel op dat je niet over-the-top gaat. Een knalrode hoed trekt nogal de aandacht, en uiteindelijk horen wel de bruid en bruidegom in het middelpunt te staan. Vermijd ook een te grote tas; het staat niet mooi op foto’s en is ook niet handig. Kies een klein handtasje of clutch en zorg dat het tasje mooi past bij je outfit, bijvoorbeeld door een bijpassende kleur.

Denk aan de locatie


Stem je outfit af op de locatie. Wordt er getrouwd op het strand, dan vraagt dat om een andere outfit dan een chique bruiloft in een kasteel. Kijk ook naar de dresscode op de uitnodiging: dat is een goede hint voor de stijl die wordt verwacht. Maar altijd geldt: kies een outfit waar jij je prettig in voelt, want juist dan straal je het meest!

Daphne Doemges-Engelen

Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation