Weetjes over bruidsbloemen voor je bruidsboeket & decoratie

Verschillende bloemisten hebben ons tips gegeven over hét bruidsboeket en hoe je de perfecte bos bloemen voor jouw bruiloft creëert. Daarbij hebben we veel beeldmateriaal verzameld ter inspiratie. Kan je niet wachten? Kijk dan alvast in ons lookbook

Thema in bruidsboeket


Hanteren jullie op de bruiloft een thema? Trek dit thema dan door naar het bruidsboeket. Bijna niets is zo bewerkelijk als een bos bloemen en aan te passen naar persoonlijke wensen. Ga je voor de landelijke look? Mix een aantal bloemsoorten bij elkaar voor een wilde uitstraling. Houd het losjes en ongestructureerd.

Match bruidsboeket met bruidsjurk


Je kunt lukraak een bruidsboeket uitzoeken, maar hou in je achterhoofd hoe dit boeket past bij jouw bruidsjurk. Verrassend genoeg past niet elk boeket zomaar bij elke jurk, ook al zal de jurk dikwijls wit van kleur zijn. Als je geen witte jurk hebt, wordt het matchen van de bloemen nog belangrijker.

‘Recycle’ bloemen


Gebruik de bloemen van de ceremonie opnieuw. Vraag de bloemist (indien aanwezig) of hij/zij de bloemen kan recyclen om zo een prachtig nieuw boeket te creëeren. Zo staat er toch weer heel iets anders op tafel en hebben de gasten het idee dat het nieuwe boeketten zijn, maar ondertussen heb jij mooi geld bespaard.

Kies bloemen met herinneringen


Plukte je vroeger altijd madeliefjes met je oma? Heb je bijzondere herinneringen aan zonnebloemen? Verwerk dit in je bruidsboeket of in andere bruidsbloemen. Het zijn de herinneringen die een bruidsboeket extra bijzonder maken.

Workshop bloemschikken


Wil je graag je eigen bruidsboeket schikken? Neem dan een workshop. Er zijn veel bloemisten die dit aanbieden en je ziet het verschil van kwaliteit echt terug.

Tekst: Sanne van Bortel

Copyright © 2022
Webdesign door Pixel Creation