Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Wat voor bruidsschoenen onder je trouwjurk?

Wat voor schoenen ga je dragen onder je trouwjurk? Voor vele bruidjes is dit letterlijk en figuurlijk een struikelblok. Want je wil natuurlijk mooie, sexy schoenen (lees: hoge hakken), maar je wil ook comfort zodat je lang kunt staan en dansen (lees: géén hoge hakken). Een waar dilemma! Gelukkig zijn er - net zoals bij alles in de bruidswereld - heel erg veel opties wanneer het aankomt op bruidsschoenen voor onder je trouwjurk.

Bruidsschoenen in ivoorkleur

Laten we het eerst hebben over de kleur van je schoen. Er zijn bruiden die kiezen voor een neutrale kleur die goed past bij hun jurk, bijvoorbeeld bruidsschoenen in ivoorkleur. Andere bruidjes willen liever iets meer opvallen en kiezen bijvoorbeeld voor roze AllStars. Wat betreft kleur kan je alles kiezen wat je wil, als jij pimpelpaarse schoenen met roze stippen wil en glitters erop, dan moet je dat vooral lekker doen!

Lage comfortabele schoentjes

Wanneer het op comfort aankomt, is het echter even goed nadenken. Ga je voor verstandigheid of ga je voor mooiigheid? Het één sluit het andere overigens niet uit, natuurlijk! Ja, hoge hakken zijn erg mooi en als je het al gewend bent om hele dagen daarop te lopen, zeggen we vooral: go for it. Maar een bruiloft is een uitputtende dag, je staat en loopt veel. In de avond wil je graag nog een dansje wagen. Het beste kun je dan kiezen voor lage, comfortabele schoentjes. Neem ze in elk geval mee naar de bruiloft, zodat je altijd kunt wisselen, mocht je echt last van je voeten en benen krijgen.

Bruidsschoenen met een sleehak

Wil je het per se bij een hoge hak houden en dit toch zien te combineren met iets van comfort? Kies dan voor een sleehak of brede hak. Een grotere hak en met name een sleehak geven veel meer stevigheid aan de schoen en zorgen ervoor dat jij relaxter en stabieler staat.

Aparte design schoenen

Als je een korte jurk draagt en met je bruidsschoenen een statement wil maken, kan je altijd kiezen voor aparte design schoenen. Deze zullen zeker in het oog van je bruiloftsgasten springen. Bovendien wordt er bij zulke designs vaak ook op comfort gelet, dus dan zit je vaak wel goed. Tenzij je natuurlijk hele gekke creaties uitkiest.

Waar kan je mooie bruidsschoenen kopen?

Mooie bruidsschoenen zijn overal wel te vinden, afhankelijk van je eigen wensen natuurlijk. Maar de beste kans maak je toch echt in een bruidswinkel of gewoon simpelweg online. Een passende schoen voor onder je bruidsjurk hoeft natuurlijk niet per se 'bruidsschoen' te heten (daar komt ook een hoger prijskaartje bij kijken). Mocht je budget niet zo heel breed zijn, kijk dan eerst eens gewoon naar witte of crèmekleurige schoenen op bijvoorbeeld Zalando. Mocht je bij het online aanbod niks vinden, dan kun je altijd nog een afspraak maken bij een bruidsmodezaak en daar lekker gaan snuffelen.

Tekst: Sanne van Bortel

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation