Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier
Professionals
Aan het laden...

Einde van de content

Waarom geld belangrijk is in relaties

Geld maakt niet gelukkig, hoor je vaak. Helaas is het niet zo zwart-wit, want het wel of niet hebben van geld of schulden is fundamenteel voor een goede relatie. Beter gezegd: openheid en eerlijkheid over dit overwerp maakt een relatie of huwelijk sterker. Hoeveel weten jullie van elkaars bankrekening?
>

Praat over jullie geld

Elke relatie bloeit en groeit door communicatie. Als je iets niet bespreekt, blijft het woekeren en wroeten in elkaars gedachten. Dat is niet anders wanneer het om geld gaat. Natuurlijk hoef je niet alles van elkaar te weten. Je hoeft niet te weten waar je partner elke euro die hij verdient aan uitgeeft. Het is echter wel handig om te weten of iemand kampt met schulden, of elke maand euro’s bij elkaar moet schrapen, of juist enorm veel te besteden heeft en daardoor een beetje gemakkelijk met geld is geworden. Waarom is dit zo belangrijk voor jullie relatie of huwelijk? Je gaat er natuurlijk vanuit dat je samen een toekomst opbouwt. Wil je later kinderen? Dan moet dat financieel wel kunnen. Het klinkt natuurlijk heel erg cru, maar als iemand totaal geen financiële verantwoordelijkheden wil delen met je, laat staan samen een kinderbedje wil kopen, dan wordt het moeilijk om een gezonde relatie te onderhouden.

Samen een huis huren of kopen

Iedereen komt op een punt in de relatie waarop er wordt besloten te gaan samenwonen door een huis te huren of zelfs te kopen. In het tweede geval is het prettig als je niet voor verrassingen komt te staan. Voorbeeld: je gaat samen naar de bank en daar krijg je te horen dat jullie geen hypotheek kunnen krijgen. Het blijkt namelijk dat jouw partner een aantal keren te laat belastingen heeft betaald. Dat is natuurlijk geen leuke ontdekking. Als je er echter eerlijk over bent, kun je samen kijken naar andere mogelijkheden en oplossingen. Bij het delen van een bankrekening is het ook belangrijk om te weten dat er eerlijk wordt ingelegd. Als iemand niks loslaat over zijn financiële situatie, zou dat een rode vlag moeten zijn. Wees vanaf het begin eerlijk tegen elkaar, vermijd het onderwerp niet. Op die manier bouwen jullie aan de relatie en weten jullie waar je aan toe bent.

Sanne van Bortel

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation