Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Vrouw & getuige: de beste kledingtips voor de bruiloft

Gaat één van je beste vriendinnen, je zus of een andere dierbare trouwen? Dan ben je misschien wel de getuige. En wil je er natuurlijk uitzien om door een ringetje te halen. Maar welke kleding past bij de rol van getuige? Lees snel verder om de beste keuze te maken!

Natuurlijk wil je er op deze belangrijke dag en voor jouw belangrijke rol tijdens de ceremonie tiptop uitzien

Er worden vast foto’s gemaakt, misschien wordt er ook een video-opname gemaakt. Des te meer redenen om extra je best te doen. Vraag eerst de bruid-to-be of zij wensen heeft omtrent jouw outfit. Een gouden regel is om geen wit te kiezen. Maar misschien heeft de bruid een knalrode jurk gekozen, en wil ze daarom juist niet dat je een rode of roze jurk draagt.

Outfit bruiloft | Beach of kasteel

Kies voor een outfit die past bij de sfeer van de bruiloft. Een beach-wedding vraagt om een andere look dan een romantische ceremonie op een kasteel! Denk niet alleen aan de sfeer van de bruiloft, maar ook aan de locatie. Lastig-te-belopen kinderkopjes zijn nooit een goede match met hoge hakken, terwijl hippe gympen weer wat lastiger passen in de setting van een landhuis.


Lees ook Welke merken verkopen bruiloft jurken?


Enorme hoed?! | Getuige

Ook al heb je een belangrijke rol, zorg er wel voor dat niet alle aandacht (onbedoeld) naar jou uitgaat door een té opvallende outfit te kiezen. Houd om die reden ook rekening met de accessoires die je kiest. Laat die geweldige, maar enorme hoed bijvoorbeeld liever thuis!


Ga naar Hoedenatelier Ridesign


Helemaal jezelf zijn in gelegenheidskleding

Heb je de kleur en stijl van de jurk bepaald, dan begint het echte shoppen. Stel jezelf een budget en besteed vooral ook aandacht aan de accessoires. En, heel belangrijk: de schoenen. Koop kwaliteit. En ga voor een jurk die je na de ceremonie ook nog wil dragen. Dan kun je voor jezelf de prijs van de jurk ook wat beter verantwoorden!


Ga naar Gelegenheidskleding professionals


Tot slot nog een laatste, maar erg belangrijke tip: kies voor een jurk die bij je past. Natuurlijk kun je denken: ik pak helemaal uit. Maar als je normaal een ‘less is more’-motto hebt, kun je ook nu stijlvol, maar toch helemaal als jezelf voor de dag komen.

Tekst: Daphne Doemges-Engelen

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation