Vier budgettips voor een goedkopere huwelijksreis

Besparen op de huwelijksreis? Op sommige dingen moet je niet besparen, maar tijdens de reis naar de bestemming toe kan je best wat slimme keuzes maken met betrekking tot budgettering. We geven je vier tips zodat je nét iets goedkoper op huwelijksreis kan!

budgettips goedkope huwelijksreis

Huwelijksreis | Naar het vliegveld


Bedenk hoe je naar het vliegveld gaat. Is dat met de auto, taxi, of het openbaar vervoer? Je zou denken dat het OV goedkoper is dan zelf te rijden, maar dat is niet altijd het geval. Reken voordat je op reis gaat eens uit hoeveel je kwijt bent aan een treinkaartje en hoeveel je kwijt zou zijn aan brandstof + parkeren. Het parkeren op het vliegveld van Eindhoven en Rotterdam is vrij goedkoop. Als je een weekje op vakantie gaat, kan het dus lonen om gewoon lekker met de auto te gaan. En vergeet niet dat je de autokosten met elkaar kunt delen, terwijl je voor meer treinkaartjes alleen maar meer geld betaalt.

budgettips goedkope huwelijksreis

Wissel vreemd geld pas om op je bestemming


Als je naar een land reist waar ze een andere munteenheid hebben dan in Nederland, wissel dan nog niet direct een smak geld om in Nederland. De kans is groot dat je dan duurder uit bent. Wissel een klein bedrag om zodat je in het vakantieland genoeg geld hebt om bijvoorbeeld een taxi of bus te nemen. De rest van het bedrag dat je nodig hebt op vakantie kan je beter pas ter plekke omwisselen. Of pin iedere keer - dan nog ben je vaak goedkoper uit dan in Nederland.

budgettips goedkope huwelijksreis

Huwelijksreis | Neem zelf eten & drinken mee


Een lange reis wordt aangenamer als je voldoende te eten en te drinken bij je hebt. Pak je tas niet vol met alleen maar snoep en zoete dranken, neem ook een flesje water mee en iets dat goed vult, zoals brood. Je kunt natuurlijk overal wel iets kopen, maar daarmee geef je onnodig geld uit. Zelf meenemen = besparen!

budgettips goedkope huwelijksreis

Er op uit? Reserveer van tevoren online


Wil je tijdens de huwelijksreis een paar grote bezienswaardigheden bezoeken? Reserveer dan van tevoren kaartjes. Niet alleen ben je goedkoper uit dan wanneer je ter plekke een kaartje koopt, ook kan je gemakkelijk zien of je überhaupt nog naar binnen kan. Populaire plekken zijn vaak al weken van tevoren uitverkocht. Heb jij nog budgettips? Laat het ons weten!

Geschreven door Sanne van Bortel

Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation