Welke.nl

Trouwpak matchen bij trouwjurk, zo doe je dat!

Een trouwpak uitzoeken dat bij de jurk van je aanstaande bruid en het thema van de bruiloft past, dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Vooral als de bruidegom in kwestie zich eigenlijk maar weinig bezighoudt met de trouwerij. Gelukkig hebben wij tips zodat je met het perfecte pak thuiskomt!

Tips voor de bruidegom


Veel bruidegoms zijn verrast als ze horen dat hun trouwpak bij de bruidsjurk moet passen. “Maar ik kan toch gewoon een pak kopen dat ik mooi vind?” Ja en nee. Natuurlijk moet je iets uitzoeken dat je mooi vindt, maar dat doe je niet ‘gewoon even’.

Tip nummer 1: vraag je bruid eens naar de bruiloft. Is er een thema? Welke kleuren heeft ze uitgekozen? Waar zij elke dag door lookbooks en bruidsmagazines loopt te bladeren, heb jij waarschijnlijk maar een flauw idee van hoe de bruiloft eruit komt te zien. Als je interesse toont, zal je bruid vast en zeker je direct overstelpen met informatie en haar eigengemaakte lookbook. Neem dit boek of deze map mee als je een trouwpak gaat uitzoeken. De styliste kan hier veel informatie uit halen, ook al lukt dat jou misschien niet.


Tip nummer 2! Kies iets dat je zelf ook écht mooi vindt. Hè gelukkig, je hebt nog een eigen keuze in dit verhaal. Je moet natuurlijk wel een trouwpak aantrekken waarin je het gevoel hebt dat je aantrekkelijk eruit ziet. Het moet ook comfi zitten, want je loopt de hele dag erin. Kies niet pas in de winkel pakken uit op ’t oog, surf eerst wat rond op het internet en print wat plaatjes uit.


Tip nummer 3: durf te vragen. Vraag je bruid om een foto van haar jurk en laat haar de bruidswinkel waar jij een trouwpak gaat kopen e-mailen met de foto. De foto of een stukje stof van de jurk kan je zelf ook meenemen in een envelop. Geef de envelop aan je winkelbuddy, zodat jij niks te zien krijgt.

Tip 4: bekijk eens de laatste trends. Dit kan je helpen als je het moeilijk vindt om zelf iets uit te kiezen. Als je de trends volgt, zit je altijd goed. Kijk niet alleen naar de kleur van het pak en of dat matcht met de bruiloft, maar ook naar de stof, de stijl en je accessoires.

Tip 5: last but not least, weeg er niet te zwaar aan. Soms kan een trouwpak vanwege een totaal andere stijl juist wel matchen. De stylist van de bruidswinkel is een expert in trouwpakken matchen met de bruidsjurk, dus vertrouw op deze specialist en kies iets waar jij je prettig bij voelt.

Trouwpak moet vooral lekker zitten


Als je een pak kiest dat je zelfverzekerd laat voelen, dan straal je dit ook uit. Kies dus een trouwpak dat je mooi vindt en dat lekker zit. Waarvan je, als je de trouwfoto’s weer ziet, denkt: wow! Dat pak stond me echt goed. Succes!

Sanne van Bortel


Trouwpak voor de bruidegom


Het uitzoeken van een trouwpak voor de bruidegom kan net zo’n uitdagende klus zijn als het uitzoeken van de jurk voor de bruid... De bruidegom moet immers goed bij zijn bruid passen en het moet in één oogopslag duidelijk zijn dat hij de bruidegom is. In onze webshop Bos Men Shop vind je prachtige trouwkostuums van Hugo Boss – Laat je inspireren....

Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation