Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwfoto’s maken? Zo sta je er geweldig op

Ben je niet super fotogeniek of presteer je het altijd om zo gek mogelijk op de foto te staan? Er zijn wat trucjes die je kunt toepassen waardoor je altijd geweldig op een foto staat. Handig voor je trouwfoto’s!

tips bruidsfoto's maken

Kijk naar beneden

Als je heel iets naar beneden buigt met je hoofd, lijkt je gezicht smaller en krijg je een sterkere kaaklijn. En lach! Daardoor gaan je jukbeenderen omhoog, waardoor je gezicht meer structuur krijgt.

Sta op één been

Als je staand op een foto gaat, rust dan op één been. Je lichaam ziet er meer ontspannen uit en je krijgt een beter gevormd lijf. Vaak slankt deze pose ook af. Denk eraan dat je rechtop staat, en niet in elkaar gezakt. Daardoor lijk je langer en dunner. Rol je schouders naar achteren en strek je nek uit.

tips bruidsfoto's maken boog

Maak je haar voller

Als je je haren naar voren haalt, zodat ze over je schouder vallen, lijkt je haar stukken voller. Gooi niet je haren naar achteren over je schouders, omdat het dan kan lijken alsof je minder haar hebt dan je in werkelijkheid hebt.

Denk aan je make-up

Weet je dat er foto’s gemaakt gaan worden? Zorg dan dat je goed je gezicht contourt met make-up. Dit doet de visagist ook voor je, voordat je bruidsfoto’s gaat laten maken. Een foto kan je foto platter doen lijken, met de juiste contouring heb je op elke foto diepte in je gezicht. Vergeet niet om altijd een poeder te dragen, zodat je geen glimmende huid krijgt op de foto.

tips bruidsfoto's maken

Kies de juiste plek

Als er een groepfoto gemaakt wordt, ga dan niet helemaal aan het einde staan. Sommige camera’s hebben bepaalde effecten waardoor je groter lijkt in de uiteinden van de foto, terwijl je in het echt niet zo bent.

Plaats je handen goed

Veel mensen weten niet wat ze met hun handen moeten doen op een foto. Vaak leggen mensen hun hand plat op hun been. Dat is juist geen goede pose. Je handen lijken op deze manier erg groot in de foto en daardoor gaat alle aandacht daar naar uit, in plaats van naar jou.

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation