Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in Turkije | Documenten & weetjes

Turkije is prachtig, en niet te vergeten: het klimaat is er heerlijk. Willen jullie in dit mooie land trouwen, lees dan vooral snel verder!

Ben je Nederlander en wil je trouwen in Turkije?

Wil je als Nederlander trouwen in Turkije, dan kan dat natuurlijk. Je dient een verklaring van huwelijksbevoegdheid aan te vragen bij de gemeente waar je woont, of waar je als laatste woonde.

© Matyas Rehak| Shutterstock•com

Ga je in Turkije trouwen met iemand uit Turkije?

Is de vonk tijdens een vakantie in Turkije overgesprongen of heb je online iemand ontmoet uit dit mooie land? Dan is het begrijpelijk als je ervoor kiest om (ook) de bruiloft in Turkije te vieren en/of daar officieel het huwelijk te laten sluiten.

Welke documenten heb je als Nederlander nodig om in Turkije te mogen trouwen?

Je hebt een verklaring van huwelijksbevoegdheid nodig. Die vraag je aan bij jouw gemeente. Je hebt dan sowieso een geldig Nederlands identiteitsbewijs nodig, maar ook een uittreksel uit het geboorteregister en een recent uittreksel (niet ouder dan één jaar) van de burgerlijke stand, waarin staat vermeld dat je niet al getrouwd bent. Ben je wel eerder getrouwd en nu gescheiden? Dan dien je een afschrift van de echtscheidingsakte in.

Ga naar Meer informatie Rijksoverheid

Legaliseren van documenten

Wie een buitenlands document in Nederland wil gebruiken, moet dit document vaak laten legaliseren zodat het hier geldig is. Een aantal documenten uit Turkije kun je wel meteen gebruiken in Nederland. Is dat niet het geval, dan lees je via deze site precies wat je moet doen:

Ga naar Legaliseren van documenten Rijksoverheid

Welke documenten heeft je niet-Nederlandse partner nodig?

Op nummer één staat (een kopie van) een geldig paspoort of ander identiteitsbewijs. Je niet-Nederlandse partner heeft ook een officieel document nodig waarop zijn of haar adresgegevens staan. Ten derde is een verklaring nodig waaruit blijkt dat hij of zij nog niet getrouwd is. En tot slot een afschrift van de echtscheidingsakte, als je partner eerder getrouwd was.

Tekst: Daphne Doemges-Engelen
Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation