Tips voor een huwelijksreis met kinderen

Een huwelijksreis is eigenlijk een romantisch tripje voor een pasgetrouwd stel, maar als je al kinderen hebt met je partner, dan is het bijna ondenkbaar om de kinderen niet mee te nemen. Of wel? We vroegen aan bruidsparen wat zij hebben gedaan of gaan doen: op huwelijksreis met of zonder de kinderen?
huwelijksreis met kinderen

Huwelijksreis zonder kinderen


We vroegen aan een groep bruidsparen of zij hun kinderen zouden meenemen op huwelijksreis of niet. De meningen waren verdeeld; een groot deel wil ze wel mee en kan zich geen huwelijksreis zonder kinderen voorstellen, anderen vinden het afhankelijk van bijvoorbeeld de leeftijd van het kind/de kinderen en weer anderen willen de kinderen niet mee op huwelijksreis. De laatste groep vindt dat een huwelijksreis iets voor het bruidspaar is: een romantische vakantie met z’n tweetjes, om het kersverse huwelijk te vieren. Samen op vakantie kan altijd nog. De groep die in het midden zit en onder andere de leeftijd van de kinderen meeneemt in de beslissing vindt dat hele jonge kinderen beter thuis kunnen blijven. “Zij maken de vakantie toch niet bewust mee en bovendien heb je altijd een oppas nodig als je iets romantisch met z’n tweeën wil doen. Het is wel fijn als ze op de bruiloft zelf aanwezig kunnen zijn”, aldus één van de bruidjes.

huwelijksreis met kinderen

Huwelijksreis met kinderen


Het grootste deel van de bruidsparen neemt graag hun kinderen mee op huwelijksreis. Ze passen zelfs de vakantieplannen aan voor hun kroost - zo boekt een deel van deze groep een speciale vakantie of gaan ze naar een hotel of vakantiehuis in de buurt van bijvoorbeeld Disneyland. “Voor hun is het immers ook een speciale reis”, vindt één van de bruidsparen. Anderen vinden dat het ook maar net moet kunnen allemaal. “Niet iedereen heeft een oppas stand-by staan waar ze hun kinderen een langere periode kunnen laten verblijven.” Sommige bruidsparen hebben al een huwelijksreis met de kinderen achter de rug en waren dolblij dat de kinderen er ook bij waren. Niet iedereen heeft de financiële middelen om elk jaar op vakantie te gaan en nemen dus de kinderen maar al te graag mee op huwelijksreis. “Het was natuurlijk een luxe vakantie, de kinderen hebben zich hartstikke goed vermaakt en keken hun ogen uit. Ik had dit niet zonder ze willen doen.”

Nemen jullie de kinderen mee op huwelijksreis? Waarom wel of niet?

Geschreven door Sanne van Bortel

Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation