Welke.nl

Tips voor de bruidegom zonder haar

Eindelijk ga je trouwen, maar je haar laat je een beetje in de steek. Een prachtig gekapt bruidskapsel wordt het dus niet echt. Hoe komt het dat je meer haar lijkt te verliezen dan vijf jaar geleden? Dat kan aan verschillende dingen liggen en ja, je kunt er echt iets aan doen!

Kaalheid is genetisch bepaald


Kijk eens goed naar je ouders: zijn zij vroeg kaal geworden? Dan kan je er vanuit gaan dat jij ook vroeg kaal wordt. Als ze allebei nog een dikke bos haar hebben, hoef je je geen zorgen te maken. Kaalheid is net zoals krullen of dun haar genetisch bepaald. Dat betekent overigens niet dat je hetzelfde haar hebt als je ouders: ze kunnen namelijk wel een gen dragen dat niet bij hen tot uiting is gekomen.

Eet gezond voor mooi haar


Of je haar gezond eruit ziet, heeft ook veel te maken met wat je eet. Een gezond lichaam vanbinnen zie je stralen aan de buitenkant. Veel slecht eten, roken en alcohol kan je haar dof maken. Het kan er zelfs voor zorgen dat je meer haar verliest dan dat je weer aanmaakt. Zorg dus goed van jezelf, want gezond haar komt echt van binnenuit. Producten die je kunt kopen voor dikker haar zorgen voor een mooi glanslaagje, maar echt herstellen doet je haar niet.

Stress is slecht voor je haar


We hoeven niet te vertellen dat stress slecht is voor heel veel dingen. Eén van de eerste dingen waaraan je kunt merken dat je veel stress hebt is je huid en je haar. Je huid ziet er grauw en vermoeid uit, soms krijg je last van acné, en je haar wordt slapper en zal gaan uitvallen. Je kunt ook grijze haren ontdekken als je veel stress hebt. Probeer zoveel mogelijk stress te vermijden of in elk geval regelmatig te ontstressen.

Haaruitval door medicatie


In sommige gevallen kan bepaalde medicatie ook zorgen voor haaruitval. Check alle medicatie en vraag aan je arts of er ook alternatieven zijn die niet als bijwerking haaruitval hebben. Soms kan het niet anders, maar checken kan geen kwaad.

Kale mannen zijn sexy


Kaalheid kan je niet altijd tegengaan, vooral niet als het simpelweg genetisch bepaald is. Erg hoeft dat niet te zijn, veel vrouwen vinden kale mannen erg sexy. Omarm je kaalheid en own it!

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation