Ontbijttips voor een geweldige kickstart van je bruiloft!

Je hebt vast al heel vaak gehoord hoe belangrijk een gezond ontbijt is om je dag mee te starten. De realiteit voor veel Nederlanders is echter een bakje koffie to go en onderweg een suikerbommetje zoals een muffin of donut. Op je bruiloft gaat het echter anders! Plan voldoende tijd in voor een heerlijk ontspannend ontbijt dat je volop energie geeft voor deze spannende dag.

Ontbijttips voor een geweldige kickstart van je bruiloft!

Gezonde ontbijttips


Gezond is voor veel mensen een synoniem voor ‘niet lekker’. Dat hoeft zeker niet zo te zijn. Wie een beetje van verse groenten of fruit houdt, heeft volop lekkere keuzes voor het ontbijt. Denk bijvoorbeeld eens aan toast met avocado. Avocado is heerlijk op brood en bevat heel veel gezonde vetten. Of probeer eens chiazaadjes te wellen met melk, voeg er een beetje banaan aan toe en je hebt een heerlijk fris en fruitig ontbijt (of toetje).

Smoothie als ontbijt

Smoothie als ontbijt


Natuurlijk kan niet iedereen direct een vullend ontbijt wegwerken als ze net wakker zijn, en al helemaal niet als het ook nog eens toevallig je bruiloft is vandaag. Al die zenuwen! Het is dan heel lekker om een smoothie te maken waar je af en toe een slokje van kunt nemen. Een smoothie kan ook erg goed vullen, afhankelijk van wat je erin doet. Met pure ingrediënten is het ook nog eens lekker gezond.

Ontbijtje met ei


We kennen allemaal wel dat zeurende gevoel dat je lichaam suiker wil. De beste oplossing daarvoor is het eten van een eitje. Nadat je een ei hebt gehad, zal je lichaam niet meer vragen om een superzoete snack. Dat is nog eens een stevig ontbEIt!

Yoghurt of quinoa als ontbijt


Zin in een frisse start van de dag met vers fruit? Maak dan een schaaltje (magere) yoghurt met vers fruit erin klaar. Niet vullend genoeg? Voeg dan een beetje quinoa toe. Super zin in zoet? Ga dan op zoek naar de minst slechte granola. In sommige varianten zitten veel toegevoegde suikers, dat wil je liever niet. Vruchtensuikers zijn net zo goed suikers, maar als er alleen vruchtensuikers in zitten en geen toegevoegde suikers ben je al best goed op weg. Een beetje zoet mag bovendien best vandaag, het is immers je bruiloft!

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation