Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Om de hand van je aanstaande vragen

Vroeger was het heel gebruikelijk maar tegenwoordig doet niemand het bijna meer. Vader om de hand van je aanstaande te vragen is hartstikke romantisch en als je het mij vraagt nog steeds een mooi symbolisch onderdeel van het huwelijk.

Het vragen om de hand van je partner is een uiting van respect, er zal dan ook waarschijnlijk nooit negatief op gereageerd worden. Kun je die angst in elk geval vast loslaten. Mocht je nog niet helemaal zeker van een goede reactie zijn kun je natuurlijk altijd nog wat dingen doen/ zeggen om het lot een handje te helpen.

Creëer een gunstige situatie


Een lekkere sigaar of een goede fles van het lievelingsdrankje van je schoonvader ‘to be’ stemt al gauw gunstig en daarmee kondig je zonder woorden vast aan dat er iets belangrijks gaat komen. Vertel hoe blij jullie samen zijn en dat zijn dochter (of zoon) het allermooiste is wat jou is overkomen. Maak goed duidelijk dat je er alles aan wil doen om hem/ haar gelukkig te maken.

Wellicht een beetje slijmerig maar tegen een vader die het gevoel heeft dat hij zijn kind kwijt raakt kun je mooi afsluiten met: Je verliest uw kind niet, u krijgt er één bij. Met deze tips zit je bij voorbaat al redelijk ‘gebakken’.

Wat natuurlijk heel veel scheelt is dat je over het algemeen al kind aan huis bent aangezien de meeste stellen toch al enige tijd samen zijn voordat de grote stap wordt gezet. Dat maakt het gelijk minder eng om het te doen. En ondanks het feit dat je hun toestemming niet nodig hebt zullen ze vereerd zijn dat je het toch doet.

Gewoon doen


Hoe dan ook, dit is iets wat je niet verkeerd kan doen. Dus doe het gewoon, voor jou is het ook weer een leuke spannende stap naar het huwelijk. Mocht je op zoek zijn naar een mooie verlovingsring? Kijk eens bij de professionals en neem een kleine bruidsschat mee.

Geschreven door Saskia Baggen
Copyright © 2022
Webdesign door Pixel Creation