Met vliegtuig op huwelijksreis? Check deze tips

Hoewel vliegen één van de snelste manieren is om op je huwelijksreisbestemming te komen, vindt niet iedereen vliegen even fijn. Voel jij je na een vliegreis ook moe of word je vaak ziekjes tijdens of na de vlucht? Check dan deze tips die je vlucht een stuk aangenamer maken.

Vliegtuigbacteriën vermijden


Je wil het misschien liever niet horen, maar mensen doen gekke dingen in hun vliegtuigstoelen. Ze gaan hun teennagels knippen of slapen in hun ondergoed. Het gebeurt echt (sorry!), dus pas op met wat je allemaal aanraakt in het vliegtuig. Zo kan je beter niet tegen het raampje aanleunen met je hoofd, en lekker even je schoenen uitdoen is ook niet echt hygiënisch. Krijg je onderweg een hapje te eten? Heerlijk, maar laat je snack niet in aanraking komen met het klaptafeltje. Daar zitten heel veel bacteriën op. De tafeltjes worden eens per dag gereinigd en ze worden over het algemeen voor veel meer dingen gebruikt dan louter eten of drinken...

Comfortabele vliegreis


Afhankelijk van hoe lang je vliegreis duurt, is het verstandig om af en toe even je benen te strekken. In het vliegtuig heb je een verhoogde kans op bloedpropvorming in je benen. Als je ongeveer om het uur een stukje loopt, blijf je niet alleen een stuk frisser, maar krijg je ook geen pijnlijke benen. Draag comfortabele kleding die niet knelt, zodat je goed kunt zitten in je vliegtuigstoel. Zorg dat je voldoende drinkt, maar kies voor flesjes drinken in plaats van tapwater en vermijd koffie gedurende de vlucht. De lucht in het vliegtuig is vaak droog en voldoende water drinken voorkomt een droge keel.

Huidverzorging in het vliegtuig


Als je een lange vlucht hebt, is de verleiding groot om lekker in je stoel te blijven tot je bent geland. Probeer toch af en toe op te staan en volg je gewone routine qua (huid)verzorging. Poets je tanden, maak je gezicht schoon en gebruik je gezichtscrème. Ben je een lenzendrager? Kies voor de vlucht voor een bril, want de lucht in het vliegtuig is zo droog dat je lenzen er bijna vanzelf zullen uitvallen.

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation