Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Kosten van een trouwreportage

Een trouwreportage is een hartstikke mooie en romantische manier om een herinnering te creëren van jullie trouwdag. Een trouwreportage kan echter flink in kosten oplopen. Wat is een gangbare prijs voor een trouwreportage en wat krijg je voor welke prijs?

Veel verschil


Als er één ding zeker is, is dat er veel verschil zit tussen de prijzen van een trouwreportage. De ene fotograaf heeft een laag starttarief, wat erg voordelig lijkt, maar daar komen vaak naderhand flinke kosten bij op. Sommige fotografen leveren alleen een trouwreportage met een trouwalbum erbij. Op deze manier zijn er qua geleverde diensten van een fotograaf heel veel verschillende mogelijkheden. En dan speelt de kwaliteit ook nog eens mee; van amateurfotograaf tot zeer gewilde en populaire vakfotograaf. Bovendien kan een trouwreportage voor het ene bruidspaar goedkoop lijken, wat voor het andere paar wellicht wel prijzig is.

Gemiddelde prijs voor een trouwreportage


Eigenlijk zou je de fotograaf niet mogen uitzoeken op prijs, maar op kwaliteit. De prijs hangt ook sterk van jullie zelf af; willen jullie een luxe album en moet de fotograaf van begin tot eind aanwezig zijn? Dan betaal je de hoofdprijs. De meest gangbare trouwreportage duurt ongeveer zes uur. De gemiddelde kosten voor een trouwreportage liggen tussen de € 1000,- en € 2000,- euro. Dat lijkt misschien veel, maar bedenk dat je niet alleen betaalt voor de tijd dat de fotograaf aanwezig is. Ook de nabewerking, het ontwikkelen, het sorteren van de bestanden, de kennis, de ervaring en het vakmanschap zitten vaak bij de prijs in.

Besparen op de trouwreportage?


Je kunt je afvragen of je wilt besparen op je trouwreportage. Bedenk dan wel dat na jullie geweldige dag alleen nog de herinnering overblijft, en natuurlijk de foto’s. De herinnering kan vervagen, foto’s blijven altijd bestaan. Een goedkope fotograaf heeft een reden om een trouwreportage goedkoop aan te bieden. Vraag bij het laten maken van een trouwreportage altijd naar referenties en beeldmateriaal. Een goede fotograaf blijft altijd investeren in apparatuur, software en training.

Tekst: Sanne van Bortel
Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation