Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Huwelijksreis naar Windsor in Engeland

Ben jij gek op de royals? Dan is een huwelijksreis naar Windsor in Engeland de ultieme bestemming voor jou. Misschien kan je nog snel even een weekendje weg boeken voor de royal wedding die aanstaande zaterdag gaat plaatsvinden!

© Ink Drop | Shutterstock·com | Prins Harry & Meghan Markle

Bruiloft Prins Harry en Meghan Markle

Als je dit weekend nog vertrekt naar het prachtige Verenigde Koninkrijk hoeven we je natuurlijk niet uit te leggen wat je gaat doen: naar de bruiloft van Prins Harry en Meghan Markle kijken natuurlijk! Misschien kan je zelfs een glimp opvangen van het prachtige bruidspaar, want ze maken na de ceremonie een koetsritje door Windsor.

To do op huwelijksreis in Windsor

Ook na het aanschouwen van de bruiloft van de prins en zijn liefje zijn er heel veel leuke dingen te doen in Windsor. Wat je sowieso moet doen is een bezoekje aan het kasteel van Windsor, dat heel origineel Windsor Castle heet. Het is hier altijd druk met zowel toeristen als locals, maar het is zeker ’t bezoekje waard. Beklim de ‘Round Tower’ voor een adembenemend uitzicht.

Windsor Great Park

Klinkt ‘The Long Walk’ je bekend in de oren? Dat is een deel van de route die afgelegd wordt door de koets van Prins Harry en Meghan na hun bruiloftsceremonie. Ook zonder koets is dit een prachtig stukje om te wandelen en het park waar dit pad dwars doorheen loopt is zelfs op de bekende regenachtige dagen een lust voor het oog.

Engelse dubbeldekkertour

Zijn jouw boots niet gemaakt om lang te wandelen? Kies dan voor de o, zo toeristische dubbeldekkertour. Zo zie je in een korte tijd vanaf een heerlijke zitplek alle mooie plekjes die Windsor en omstreken te bieden heeft. Je kunt ook kiezen voor een hop-on-hop-off-tour, waarbij je zelf bepaalt waar je uitstapt om dingen beter te bekijken en wanneer je weer ergens opstapt.

Eton College

Eton is één van de bekendste en tevens oudste scholen over de hele wereld en verdient dus zeker even je aandacht tijdens je huwelijksreis. In 1440 werd deze school opgericht om gratis scholing te geven aan arme mensen. Tegenwoordig is het een school voor royals en aristocraten. Als je er bent, breng dan ook een bezoekje aan het Nationale Museum dat op de campus staat en laat je imponeren door de indrukwekkende architectuur.

Tekst: Sanne van Bortel

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation