Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Huwelijksaanzoek doen: de mooiste manieren om haar te vragen

Niet alle mannen zijn geboren romanticussen en kunnen wel een beetje tips gebruiken met het bekokstoven van een huwelijksaanzoek. Ga je het in het openbaar doen of past het beter bij jullie als het aanzoek thuis plaatsvindt? In beide gevallen hebben wij enkele romantische opties!

Hoe doe ik een aanzoek?!


Een aanzoek doen is zó leuk, maar ook zo spannend. De eerste stap die je moet nemen is de beslissing of je het in het openbaar gaat doen of niet. Als je thuis een aanzoek doet, heb je vaak geen hulp nodig van anderen. In het openbaar kan je wel een handje gebruiken. We geven je in elk geval alvast wat inspiratie voor een aanzoek in het openbaar of een aanzoek thuis!

Aanzoek in het openbaar


Een aanzoek in het openbaar vergt iets meer planning en is spannender dan een aanzoek thuis. Wil je graag een aanzoek doen in het openbaar, maar weet je nog niet goed hoe of wat? Wij hebben enkele leuke ideeën!

• Leest je liefje elke dag de krant? Plaats dan een advertentie waarin je jouw vriendin ten huwelijk vraagt. Niet helemaal openbaar, al lezen er wel heel veel mensen mee.

• Zie je elke week een karikatuurtekenaar of schilder op de markt? Misschien iemand die een instrument bespeelt? Regel met hen een aanzoek voor je vriendin.

• Als je samen op stap gaat naar een leuke club of karaokebar kan je zorgen dat je een nummer opdraagt aan je vriendin en haar aan het einde ten huwelijk vraagt op de dansvloer.

• Maak een schatkaart en stuur je vriendin op pad. Thuis ligt de eerste aanwijzing. Laat haar langs mooie plekken in het dorp gaan. Op de mooiste en tevens laatste plek zit jij daar op één knie met een schitterende ring in je handen.

• Nodig vrienden en familie bij jullie thuis uit voor een feestje. Laat iedereen een shirt dragen met een letter erop. Je raadt het al: de letters samen vormen de zin “Wil je met me trouwen?” of de kortere Engelse versie “Marry me!”.

Huwelijksaanzoek thuis


Hoewel sommige van bovenstaande aanzoeken niet helemaal in het openbaar zijn, kan het toch zijn dat je liever kiest voor een aanzoek wanneer je knus met z’n tweetjes bent.

• Verwissel de dagelijkse ring van je vriendin (als ze die aan het eind van de dag afdoet) met de verlovingsring. ’s Ochtends zal ze versteld staan van de prachtige ring in haar juwelenkist.

• Steek allemaal kaarsjes aan en laat ze leiden naar waar jij staat met de ring, klaar om het aanzoek te doen. Pas wel op met brandgevaar!

• Als je vriendin een vaste slaper is, kan je de ring bij haar omdoen terwijl ze slaapt. Als ze wakker wordt, heb je haar lievelingsontbijtje gemaakt. De ring voelt ze natuurlijk direct, dus sta klaar om het aanzoek te doen!

• Schrijf een liefdesbrief en stop deze tussen een boek dat ze aan het lezen is. De eerstvolgende keer dat ze het boek oppakt, valt het briefje eruit. Aan het eind van de brief volgt het aanzoek. Romantisch!

• Koop een nieuw huisdier en maak de verlovingsring vast aan een halsbandje. Cuuuute en eigenlijk twee cadeautjes in één!

Tekst: Sanne van Bortel
Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation