Hoeveel mag een verlovingsring in 2021 kosten?

Het blijft voor veel mensen een lastige vraag: hoeveel mag een verlovingsring kosten? Dat sommigen er veel te veel aan spenderen, hoeft natuurlijk niet te betekenen dat jij dat ook moet doen. En dat het een maandsalaris of drie moet kosten, is ook onzin. Een verlovingsring kost wat het beste bij jullie budget past.

Hoeveel mag een verlovingsring in 2020 kosten?

Gemiddelde prijs van verlovingsringen


Voordat je een beeld vormt van de prijs van jullie verlovingsringen, is het misschien wel handig om te kijken naar de gemiddelde prijs van een verlovingsring. Dat wil zeggen, wat hebben de meeste mensen betaald voor een verlovingsring? In 2019 was dat iets meer dan in 2018: gemiddeld € 7700 en € 5200. Persoonlijk vinden we dat best wel hoog, er zijn ook verlovingsringen te krijgen vanaf een paar honderd euro. En ja, er bestaan heus wel ringen van tienduizend euro of meer, maar de meeste ringen zitten in een prijsrange van een paar honderd tot een paar duizend euro. Het hoeft dus allemaal niet zo gek.

Hoeveel mag een verlovingsring in 2020 kosten?

Dure verlovingsring of goedkopere ring?


Ons advies met betrekking tot verlovingsringen is: zoek een niet al te dure ring uit. Over het algemeen zijn verlovingsringen duurder dan trouwringen. Dit komt omdat trouwringen (over het algemeen, je kunt je eigen ring natuurlijk altijd aanpassen zoals jij het wil) geen stenen hebben. Ze zijn vaak glad en die van de man en de vrouw lijken erg op elkaar. Verlovingsringen hebben vaak wat meer pracht en praal, zoals steentjes en diamantjes. De prijs gaat dan ook omhoog.

Hoeveel mag een verlovingsring in 2020 kosten?

Verlovingsring past bij budget


Als je weet wat jouw partner mooi vindt, kan je daar gemakkelijk een ring voor een redelijk budget voor vinden. Als je partner van ingetogen houdt, heb je het helemaal makkelijk. Aan zijn of haar ring zal niet veel blingbling zitten en daardoor kan je de prijs mooi laag houden. Houdt je partner wel van een hoop geglinster? Ook in dat geval kan je een mooie ring kopen voor niet al te veel geld. Er zijn altijd alternatieven. Zo is online een ring kopen altijd goedkoper, maar ook een grotere gok, natuurlijk. Kijk bij onze professionals voor de mooiste verlovingsringen!

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation