Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Hoeveel eet & drinkt een gast op de bruiloft?

De kosten van het eten en drinken op een bruiloft inschatten blijft lastig. Over het algemeen geldt dat er 2 à 3 drankjes worden genuttigd per persoon per uur. Maar je hebt stevige drinkers en je hebt juist hele ingetogen drinkers. Hetzelfde geldt voor het eten. Waar kan je dan vanuit gaan?

Wat drink je op een bruiloft?

Er is altijd iemand de bob, dus het meeste wat er wordt gedronken op een bruiloft is bier, fris en wijn met hier en daar een mixje. Als je uitgaat van deze drie opties, dan ben je maximaal 7,50 euro per persoon per uur kwijt. Wil je cocktails, mixjes en whiskey toevoegen aan de opties voor je bruiloftsgasten? Dan reken je al gauw op 15 euro per persoon per uur. De drankjes en hapjes zijn erg belangrijk op een bruiloft en kunnen al gauw een grote kostenpost vormen. Ga hier dus goed voor zitten en bespreek dit duidelijk met jullie trouwlocatie, zodat jullie niet voor onverwachte kosten komen te staan.

Hoeveel hapjes per persoon bruiloft

Gangbaar is ongeveer vijf hapjes per persoon bij een feest dat 4 à 5 uur duurt. Ter afsluiting zou je een broodje hamburger of een patatje kunnen aanbieden. Veel bruidsparen kiezen echter voor iets meer hapjes. Vaak krijgen mensen onder het genot van een alcoholisch drankje en de sfeer van de bruiloft toch meer zin in hapjes en eten ze dan ook meer. Onder het mom van ‘vandaag mag het’ gaat er meer doorheen dan je voorheen denkt.

Drank afkopen of nacalculatie?

Als je de drank afkoopt voor het feest, betaal je een vaste prijs. Bij nacalculatie betaal je pas na het feest en wat er daadwerkelijk allemaal is gedronken. Er is vaak ook wel een combinatie mogelijk bij de trouwlocatie. Veel locaties bieden leuke arrangementen of pakketten aan. Informeer bij jullie trouwlocatie wat de opties zijn. Ken je jouw gasten goed en drinken zij veel of juist weinig? Dan weet je ook wat handig is voor jullie situatie: drank afkopen (bij veel dorst) of op nacalculatie (bij ingetogen drinkers). Succes!

Tekst: Sanne van Bortel

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation